Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Svenske Ola tystar Mercedes Geländewagen

Källenius: ”Kommer en nollutsläpps-version av G-klass”

  • Mercedes G-class Professional (2017).
  • Mercedes G-class Professional (2017).

Svenske Ola Källenius tystar Mercedes Geländewagen.
Toppchefen bekräftar själv att terrängbilen G-klass släpps i en elektrisk version.
– Det kommer att finnas en nollutsläpps-elbilsversion av MercedesBenz G-klass, sa Källenius på en kongress förra veckan.

Även om Arnold Schwarzenegger byggt om sin Geländewagen till en elbil är Mercedes G-klass så långt ifrån sinnebilden av en elbil du kan komma. Bilen designades 1978 och har aerodynamik som en ladugårdsvägg. Drivlinan är känd för att sluka bränsle, och prestandaversionerna från AMG brummar högre än nästan någon annan bil.

Men det tänker Mercedes svenska chef Ola Källenius ändra på. Han meddelar nu officiellt att Mercedes Geländewagen kommer i en tyst elektrisk version, så nu kan även klimatkramare köra G-klass med gott samvete.

– Det kommer att finnas en nollutsläpps-elbilsversion av Mercedes-Benz G-klass. Tidigare var det diskussioner om vi skulle eliminera modellen, som jag ser saker nu säger jag att den sista Mercedes som ska byggas kommer att vara en G-klass, sade han på en miljökongress förra veckan.

Den elektriska G-klassen  lär vara en del av den Mercedes EQ-satsning. Men låt oss hoppas att den får ett sexigare namn än EQG. Fram till 2022 ska Mercedes släppa 10 nya elektriska modeller och tillverkaren investerar 107 miljarder kronor i sin satsning.

Men redan i dag finns det en elektrisk G-klass som Arnold Schwarzenegger och österrikiska Kreisel byggt om. Det handlar om en G350 d som fått två elmotorer och 490 hk. 0-100 km / h går på 5,6 sekunder. Räckvidden påstås vara 300 km tack vare ett 80 kWh-batteri.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com