Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Svart och gult för Renault F1 2016

Hyllning till bilmärkets F1-historia

Till helgen är det premiär för årets Formel 1-säsong och Renault Sport Formula One Team kommer till start med en svartgul R.S.16.

Kevin Magnussen och Jolyon Palmer är förarna som ska plocka hem poäng för det franska teamet. Årets bil, R.S.16, får en design som både blickar framåt och som är en hyllning till teamets historia.

– De svarta och gula färgerna är så klart våra officiella färger för Renault Sport sedan 1946, men de är också en del av vårt arv på racingbanorna. Renaults första Formel 1-bil någonsin, R.S.01, rullade ut på racingbanorna 1977 i samma färger och den här designen blir en hyllning, säger Cyril Abiteboul, Chef för Renault Sport.

– Samtidigt har vi adderat detaljer som ska få R.S.16 att sticka ut. Bland annat med metall-färger som kommer att reflektera strålkastarljuset under mörkertävlingarna.

Färger och förare, det återstår att se vilken nivå som Renault är på till premiären. Den danske föraren Kevin Magnussen är tillbaka i Formel 1 efter ett års uppehåll och unge Jolyon Palmer gör debut efter att i fjol varit test- och reservförare.

Det här blir också tredje gången som det franska märket finns med i Formel 1. Första gången var mellan 1977, då man var banbrytande och först med turbomotorn, och 1985. Andra gången med eget team var mellan 2002 och 2010. Som fabriksteam har Renault vunnit två förar- och två konstruktörstitlar, och som motorleverantör än bättre nio förar- och 10 konstruktörs-VM.

Foto: Renault Sport
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com