Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Subarus ursäkt - för snuskiga namnet

"FUCKS" bortplockat från bilmässan

Nej, namnet på Subarus nya bilmodell FUCKS var ingen PR-kupp. Istället ber den japanska biltillverkaren om ursäkt för namnet som fått en hel bilvärld att skratta.
– Vi beklagar om namnet har väckt anstöt. Subaru har nu tagit bort texten på Singapore Auto Show, skriver företaget.

I veckan lanserade Subaru sin nya suv på Singapore Auto Show. På en stor och pampig utställningsyta ställde man stolt upp sin nya Forester till beskådan. Men det verkar som om personalen på mässan var aningen överambitiösa i sin presentation. På golvet trycktes nya modellens namn prydligt och i stora bokstäver:
Forester Ultimate Customised Kit Special.

Först förstod inte Subarus personal varför så många fnittrande och pekande besökare stannade kvar så länge för att fotografera, men efter ett tag fick någon avslöja pinsamheten för Subaru-teamet. Namnet skapar förkortningen FUCKS – och det är ett ord man helst ska undvika i engelska språket. I alla fall när det gäller bilar.

Bilderna på Forester FUCKS och otaliga skämt spreds som en löpeld på sociala medier. Många spekulerade i att det här kan ha varit en PR-kupp av Subaru för att få extra uppmärksamhet.
Men svaret är nej. Den japanska ledningen gick i går ut med en officiell ursäkt.

”Vi vill säkerställa att alla förstår att Subaru Corporation (SBR) INTE är ansvariga för detta. Vi beklagar om namnet har väckt anstöt och Subaru har nu tagit bort texten på Singapore Auto Show.”
”Subaru arbetar väldigt intensivt med att skapa ett starkt varumärke och namnet på den här bilen återspeglar inte alls våra värderingar”.

Vilket är det officiella namnet på bilen nu? Vi kan nöja oss med att kalla den Forester GT suv.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com