Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Därför skrattar alla åt Subarus nya bil

Den grova namn-missen: FUCKS

Hmm…Subarus ansvariga tänkte inte på det. Alltså att nya bilens förkortning skulle orsaka många skratt och i vissa fall även rodnande kinder.
Får vi presentera Forester Ultimate Customised Kit Special, eller helt enkelt Subaru FUCKS.

Det finns 14 000 anställda på Subaru – men det verkar som att ingen hade bra koll på engelska språket när de i går lanserade sin nya bil på Singapore Auto Show.
På en stor och pampig utställningsyta ställde man stolt upp sin nya Forester till beskådan. På golvet syns nya modellens namn prydligt och i stora bokstäver:
Forester Ultimate Customised Kit Special.

Först förstod inte Subarus personal varför så många fnittrande och pekande besökare stannade kvar så länge för att fotografera, men efter ett tag fick någon avslöja pinsamheten för Subaru-teamet. Namnet skapar förkortningen FUCKS – och det är ett ord man helst ska undvika i engelska språket. I alla fall när det gäller bilar.
Nu har halva västvärlden – i synnerhet den engelsktalande – skickat ut nyheten om bilen på sociala medier och både amerikanska och brittiska bilsajter har förstås gjort sig lustiga på japanernas bekostnad.
Nyhetssajten Carscoops.com rapporterar om bilen, och lägger in små underfundiga syftningar på namnet:
”Om du hoppas att FUCKS har en säng istället för baksäte så blir du besviken”.
Ungefär så där håller det på – och frågan är väl om Subaru kommer att byta namn på bilen om den ska säljas i USA och Storbritannien.
Faktum är att Subaru fått frågan, men ännu inte kommit med ett officiellt svar. ”Subaru doesn´t seem to give a FUCKS”, konstaterar Carscoops.

Hur som helst: Subaru FUCKS är en sportig, fyrhjulsdriven crossover med en 2.0-litersmotor som ger 154 hk. Och framför allt: bilen har ju ett namn som alla kommer ihåg!

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com