Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Stor undersökning: Här är bilarna med störst tillförlitlighet

300 000 bilägare har sagt sitt

Större
Stäng
  • Lexus har tagit över förstaplatsen i den årliga undersökningen från Consumer Report. Foto: Lexus.
    Lexus har tagit över förstaplatsen i den årliga undersökningen från Consumer Report. Foto: Lexus.
  • Lexus har tagit över förstaplatsen i den årliga undersökningen från Consumer Report. Foto: Lexus.

300 000 bilägare har sagt sitt, här är bilmärkena som har bäst tillförlitlighet. Volvo ligger relativt långt ned på listan och tappar.

I en årlig undersökning publicerar amerikanska Consumer Report en ranking på hur tillförlitliga och driftsäkra de olika biltillverkarna är. Förra året var Mazda i topp.

I år är det i stället Lexus som klättrar två placeringar jämfört med förra året och har tagit över förstaplatsen från Mazda, som är tvåa. Trea är Toyota. Därmed är det samma bilmärken i topp tre som förra året, även om ordningen är förändrat. Fyra är Infiniti och femma är Buick.

Poängskalan är mellan 0–100 och de flesta märkena har mellan 41 och 60 poäng. Intressant nog dominerar de japanska biltillverkarna. På topp 10-listan är åtta japanska biltillverkare. En annan intressant aspekt, är att elbilarna får nedslag. De får ofta problem med den komplicerade elektroniken som finns inuti bilen, eftersom de har ny teknik som inte har hunnits testats ordentligt.

Volvo ligger på plats 20 av 28 biltillverkare, vilket är en plats sämre än förra året. Dock ligger de exempelvis bättre till än Tesla, som är näst sist i undersökningen och även bättre än Volkswagen och Mercedes-Benz. Dock bedöms de ha sämre tillförlitlighet än både Audi och BMW.

Consumer Reports ranking av biltillverkare baseras på den genomsnittliga beräknade driftsäkerhetspoängen för bilarna märkets modellutbud. För att en biltillverkare ska bli rankad, så måste de ha tillräckligt med data från minst två av deras modeller eller fler. En av biltillverkarna som bedömdes ha för lite data var Polestar. Consumer Report har hämtat in data från 300 000 bilägare i USA.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com