Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Sportbilen räddad efter Blocket-annonsen

Anthony: Jag fick ett enormt gensvar

En Dodge Daytona till salu för en krona på Blocket. Då blev det fart på spekulanterna.
– Vilket fantastiskt gensvar, det var väldigt många som ville rädda bilen, säger Anthony Tapper från Nässjö.

För några dagar sen dök en udda annons upp på Blocket där Anthony Tapper skickade ut nödropet ”hjälp mig att rädda den underbara sportbilen”.
I annonsen berättade han historien om hur hans pappa föll för den futuristiska sportbilen – en Dodge Daytona – när han var nyutexaminerad från universitetet i USA.
Anthony berättar att just den här modellen från 1986 fick en uppgraderad 4-cylindrig motor på 2,5 liter och 100 hästkrafter.
– Lyckligtvis kompenseras denna fina lilla motor med en grymt snabb design som fiser ut ”Back to the future”-vibes vart den än åker.
– Pappa var så stolt över den. Det är den första bil jag satt i, för han hämtade upp mig och mamma på BB med den här Dodgen. Så bilen har ett enormt värde för mig.

När familjen flyttade till Sverige sålde Anthonys pappa bilen. Många år senare upptäckte Anthony den igen.
Så här skriver han i annonsen:
Jag minns inte exakt när, men någon gång i början av 2000-talet dök den upp på Blocket och jag envisades med att köpa tillbaka den av nostalgiska skäl i hopp om att en dag återställa den till originalskick tillsammans med min far. Som ni ser på bilderna hände aldrig detta. Bilen MÅSTE nu bort då den anses vara en potentiell miljö-fara av någon myndighet som varnat oss.
Om du ser potential i detta sällsynta, unika 80-talsobjekt och söker ett coolt renoveringsprojekt, kan du FÅ bilen för 1 krona.
Hjälp mig att rädda denna underbara sportbil! Låt inte skrottippen besegra oss!

Anthonys nödrop har nu gett resultat. Så fort annonsen kom ut på Blocket började samtalen att strömma in.
– Det verkar finnas många bilkunniga entusiaster i Sverige. Det var många som hobbymekaniker som ringde och mailade, men även några proffs, som arbetar heltid med att renovera.

Blev du överraskad över att så många hörde av sig och ville rädda bilen?
– Ja, herregud. Jag hade räknat med att hyra garage över vintern medan jag skulle försöka sälja den. Jag tänkte att annonsen skulle ligga ute några månader.

Vem fick köpa Dodgen för en krona?
– Det blev faktiskt min vän i Nässjö. Han och hans far är proffsmekaniker, och när de såg bilen tyckte de att det vore en rolig utmaning. De hade aldrig sett en sån innan.
– Min kompis sa att han vill se mitt ansiktsuttryck när bilen är färdig och han hoppas att jag vill köpa tillbaka den.

Kommer du att köpa tillbaka bilen?
– Ja, och då ska den definitivt inte hamna på samma plats där den stått i 15 år. Den ska få stå bredvid min fina Saab 9000.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com