Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Sony letar efter nya elbilpartners

Vision-S testades på allmänna vägar förra året

Större
Stäng
  • Foto: Sony
    Foto: Sony
  • Foto: Sony

De påstod att deras prototyp Vision-S enbart var en testbädd för deras teknik. Nu kan historien tagit en ny vändning.

För cirka ett år sedan visade teknikjätten Sony upp sin prototyp, elbilen Vision-S, när testades på allmänna vägar i Europa och det spekulerades om att en lansering kunde vara betydligt närmare än vad som tidigare man hade trott. Men glädjen var kortvarig. I slutet av januari 2021 meddelade Sony att bilen var en testbädd för deras teknik och säkerställde att företaget var en del av eran med autonom körning. Men nu kan historien ha tagit ytterligare en vändning.

Nu rapporterar Automotive News Europe att Sony letar efter teknikpartners till sitt elbilsprojekt. Anledningen är att de vill skapa en mobilitetsverksamhet som förvandlar bilarna från att enbart transportera människor, till att även underhålla dem under färden. Tidigare den här månaden hintade Sony för första gången att de kanske ska försöka bygga en elbil.

Hittills har Sony byggt två Vision S-prototyper tillsammans med kontraktstillverkaren Magna Steyr i Österrike. De tillverkar även bilar för BMW, Mercedes-Benz och Toyota. För att lyckas lansera en elbil på marknaden, skulle Sony behöva investera rejäla summor pengar i både anläggningar och utrustning. Exempelvis Tesla, som lanserades sin första elbil 2008, har investerat många miljarder dollar för att företaget ska bli lönsamt.

Dessutom måste Sony konkurrera med traditionella biltillverkare såsom Volkswagen, som lägger ner stora summor för att kunna slå den amerikanska elbilstillverkaren.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com