Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Skräckolyckan: Teslan klövs i två delar

Här är bilkraschen som fick ögonvittnena att häpna.
En Tesla Model X klövs mitt itu efter att föraren i en Nissan GT-R kört mot rött ljus och kraschat rätt in i elsuven.

En svår trafikolycka inträffade i måndags i Hallandale Beach i Florida. Föraren av en sportbil av modellen Nissan GT-R körde enligt vittnena mot rött ljus i mycket hög hastighet och kraschade rakt in i bakdelen på en Tesla Model X. Elsuven klövs mitt itu vid olyckan.

Uppmärksamheten var stor efter olyckan då hela baksektionen komplett med hjulaxel och baksäte från Teslan låg på ett annat ställe än resten av bilen.

– Det var en Nissan GTR som blåste mot rött ljus höger vid korsningen mellan Three Islands Boulevard och Hallandale Beach Boulevard och krockade med baksidan av en Model X Tesla, som helt slets isär. Nissan GTR tappade kontrollen och träffade ett träd, säger ögonvittnet Ronnie Gnesin till News 10.

Turligt nog var föraren ensam i Teslan och inga passagerare satt i de bakre sätena. Föraren undkom mirakulöst nog med mindre blessyrer på benet.

Föraren och  hans kvinnliga passagerare i Nissan GT-R skadades i kraschen och fördes till sjukhus med ambulans. Flickvännen är svårare skadad, men båda förväntas bli återställda.

Enligt WSVN 7News i Miami heter föraren av Teslan Jose Diaz och efter kraschen sågs han tacka gud genom att göra korstecken.

Efter krocken slungades bilvraken in i andra bilar som blev inblandade i olyckan. Bakdelen av Teslan krockade med en Ford Mustang och sedan med en Volkswagen Golf.

Tesla Model X rankas som en av världens säkraste bilar och fick nyligen fem stjärnor i EuroNcap.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com