Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Se Koenigseggs kolfiberdröm - som hyllar jaktplanet Draken

En av världens mest speciella Koenigsegg är till salu.
Agera RS Draken hyllar vårt svenska jaktplan – bilen är byggd nästan helt i synlig kolfiber.
Prislappen är hemlig – men ryktas ligga omkring 50 miljoner kronor.

Orkar du inte vänta två år på nya fyrsitsiga Koenigsegg Gemera för 18 miljoner kronor? Eller du kanske bara har allmänt gott om plats nu i garaget och tycker som många andra att bilar känns tryggare än aktier.

Då har du chansen att köpa en väldigt speciell Koenigsegg. Den mytomspunna bilsamlaren Dan_AM_I:s Koenigsegg Agera RS Draken finns nu till försäljning via den exklusiva hyperbilsförsäljaren Ilusso i Kalifornien.

Bilen är unik på flera olika sätt. Dels tillverkades det endast 25 exemplar av Koenigsegg Agera RS, dels finns det bara en Draken. Draken hyllar vårt svenska jaktflygplan som lanserades under kalla kriget på 1950-talet och på sin tid var ett av de snabbaste stridsplanen.

Bilen är dessutom till stor del sammansatt av detaljer gjorda i synligt kolfiber, vilket ger den ett mycket speciellt och extra tilltalande utseende, åtminstone i våra ögon. Kolfiber används i alla Koenigsegg, men här är det extra frekvent och synligt.

Alla Koenigsegg Agera har en femliters dubbelturbo-V8, men den här RS-versionen har en starkare motor på 1360 hk hämtat från One: 1.

Bilen har endast gått 270 mil och enligt den vanligtvis välinformerade sajten Supercarblog ligger den hemliga prislappen på omkring femtio miljoner kronor. Enligt samma källa ägs bilen av den gåtfulla bilsamlaren Dan_AM_I som inte riskerar att bli billös. I hans samling finns flera Koenigsegg, flera Pagani, en Bugatti Chiron och de mest exklusiva Ferrari-bilarna.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com