Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Säljes: Polisbil med all utrustning kvar

"Polisbilssamlarens välvårdade våta dröm"

Drömt om att äga en äkta polisbil? Då har du en gyllene chans några timmar till.
Just nu haglar buden på en Volvo 945 – där all polisutrustning är kvar.

Volvo 945 var den sista bakhjulsdrivna folkhemskombin, populär hos svenska familjer – och hos polisen. Just nu auktioneras den här polisbilen ut, ett exemplar från 1998 som är en sen Classic-modell med sina speciella vita blinkers och den sista serien av modellen som såldes.
Högsta budet är i skrivande stund 160 000 kronor, men frågan är om det stannar på det priset innan auktionen avslutas vid lunchtid den 27 juni på Bilwebauctions.se.

Ovanför artikeln kan du se detaljbilder på allt som ingår. Och det är en hel del: Batonger, ficklampa, polisradio, verktygsväska, alkorör, kamera, avspärrningsband, mätinstrument för kontroll av mopeders insug och vita manschetter för trafikdirigering. Allt i ett ganska orört skick.

Bilwebauctions.se skriver:
”Det här är polisbilssamlarens välvårdade våta dröm – ALLT finns kvar. På tjänsteplatserna fram är det rent, snyggt och förhållandevis oslitet. I baksätet på den grova vinylklädseln är det även där helt och rent. Lastutrymmet är som det framgår av bilderna fullpackat med en spännande komplett utrustning. Normalt, eller egentligen bättre, skick än vad man förvänta sig av en polisbil i yttre tjänst, men denna fick tidigt i livet en lång lugn period som transportfordon mellan polishuset och rätten.

Bilen levde initialt ett vanligt patrullbilsliv, men efter redan ett par år togs ett beslut om att ”bilen kändes omodern” och den kom att användas endast för transporter mellan polishuset och tingsrätten i Malmö ända fram till 2014.
Totalt har det hunnit bli 13 000 mil på mätaren och det är en lågmilare med polisbilsmått mätt.
Den såldes senare av polismyndigheten i Skåne län till en erkänd polisbilsamlare och bilen blev därefter stående.

Om du vinner budgivningen och tar ut bilen på vägarna, så tänk på en sak: du måste täcka för delar av polisbilen.
För att köra en äldre polisbil i allmän trafik krävs ett personligt sökt tillstånd och att texten ”Polis” och den polisheraldiska skölden täcks över.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com