Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Säljer plats i Tesla-kön för 75 000 kr

Men verkar vara dålig affär för köparen

Tidiga köplatser till Tesla Model 3 säljs nu på Blocket för upp till 75000 kr.
Men köparna riskerar att göra en dålig affär – även de som inte köat länge kan få bilen tidigt, men exakta datum kan inte ges, det beror bland annat på utrustning och när bilen beställs.

Leveranserna för Model 3 inleds under februari för beställningar innan den 1 januari 2019 och prioriteras utifrån reservationsdatum, leveransplats och valda tillval.
Det går inte att säga något exakt leveransdatum även om du skulle köpa någon annans köplats. Men datumet när bilen reserverades och beställdes avgör leveranstid så tidigare reservationshållare har lång förtur, men det förutsätter att de beställer sin bil innan 31 december 2018.

Det går i dag inte att säga något exakt datum när en person med senare köplats, eller den som reserverar bilen i dag och beställer den före årsskiftet får sin bil.
Nu säljer vissa av de som har en tidig köplats till bilen sina platser, med eventuell leverans i februari, på Blocket.

– Du kommer vara bland de absolut första i Sverige att få Model 3, lovar en säljare.
Det finns bara en hake: De som nyligen ställt sig i kö, eller till och med beställer bilen utan reservation verkar få beställa och få leverans samtidigt, enligt vad flera användare på sociala medier uppger.

– Jag har ingen Tesla tidigare, reserverade i november 2017 och kan beställa redan nu! Leverans i februari mars står det…, uppger en användare.

– Reserverade i juli 2018. Kan beställa nu, skriver en annan användare.

Enligt senare uppgifter vi har tagit del av verkar det dock inte stämma helt, även om exakta leveranstider inte kan ges. Leveranserna inleds under februari och ska prioriteras utifrån reservationsdatum, leveransplats och valda tillval.

För att du ska få elbilsstödet på 60 000 kr utbetalt är det också viktigt att du blir bilens första ägare, och har den i minst sex månader. På Teslas supportsida finns inget klart besked utskrivet om det är tekniskt och avtalsmässigt möjligt att överföra reservationer till en annan person.

Model 3 Long Range Dual Motor All-Wheel Drive kostar från 650 200 SEK före bonusavdrag (60 000 SEK) och Model 3 Performance kostar från 767 200 SEK före bonusavdrag (60 000 SEK). Utöver grundpriserna tillkommer en registrerings- och dokumentavgift på 9180 kronor. Totalpriset för den billigaste varianten blir därmed 659 320 kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com