Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så tjänade småspararen 41 miljoner på Teslas jätteuppgång

I spåren av Teslas oerhörda uppgång på börsen börjar det dyka upp historier om sparare som gjort enorma klipp på kort tid.
Investeraren WSBgod köpte optioner för 1,2 miljoner kronor – i tisdags var de värda 42 miljoner kronor.
En annan småsparare satsade 50 000 kr och kammade hem 1,2 miljoner kr.

Teslaaktien har haft en raketartat utveckling på börsen det senaste halvåret. Trots en liten tillbakagång de senaste två börsdagarna har kursen tredubblats sedan oktober. I en intervju med BytBil jämförde fordonsnestorn Leif Östling Tesla med IT-bubblan från 1990-talets slut.

– Det är helt sanslöst. Jag förstår ingenting, det är en prissättning som bygger på enorma förväntningar och det här liknar IT-bubblan på 1990-talet. Tesla är ett litet företag som gör drygt 360 000 bilar, och värderas högre än Volkswagen. Det är en bubbelprissättning, säger Leif Östling.

Men det finns de som säger sig ha tjänat enorma pengar på Tesla på kort tid, enligt Business Insider. Reddit-medlemmen WSBgod har laddat upp skärmdumpar som visar hur en investering på 1,2 miljoner kronor på kort tid mångdubblats till 42 miljoner kronor när aktien stod på topp i tisdags. Det är okänt om mannen han sälja innan kursen gick ner något.

Samma investerare påstår sig även ha förvandlat 450 000 kr till 13 miljoner under några månader. Hemligheten är köpoptioner som gör spekulerar i en uppgång för Tesla och sätter en hävstång på kursuppgången.

En småsparare berättar också för Business Insider hur han satsade 50 000 kr som nu blivit till 1,2 miljoner tack vare Teslas uppgång.

Han köpte optioner den 3 januari efter att ha läst positiva nyheter om Teslas nya Kina-fabrik och sålde dem i veckan efter att ha 24 dubblat sin investering.

Han fattade beslutet efter att ha läst en rad goda nyheter om företaget, inklusive öppnandet av dess nya Gigafactory i Shanghai och den första leveranser av sina Model 3-bilar i Kina.

– Rallyt är välförtjänt. De framsteg som Tesla gör när det gäller batteriteknologi i kombination med deras aggressiva utrullning av fordon och fabriker på tillväxtmarknader visar att de är hungriga. Jag tror att ett rimligt marknadspris är 800 $. När jag såg att det når $ 900 till $ 950, förväntade jag mig ett tillbakagång, säger mannen till Business Insider.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com