Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så mycket kostar laddhybriden Skoda Octavia iV

Även gasdriven variant beställningsbar

Nu startar försäljningen av Skoda Octavia iV.
Laddhybriden har med eldrift en räckvidd på 55 kilometer och levererar totalt 204 hästkrafter.
Den kraftfullare RS-versionen kommer längre fram.

Skoda Octavia iV är den andra iV-laddhybriden i tillverkarens utbud då den följer Superb iV:s fotspår.

Bilen erbjuds i Style-utförande och är utrustad med en 6-stegad DSG-växellåda. Octavia iV drivs av en 1,4-liters bensinmotor på 150 hästkrafter samt en elmotor med 85 kW. Elmotorn har samma effekt som den som sitter i Superb IV. Totalt ger den 204 hästkrafter och det maximala vridmomentet lyder 350 Nm.

I Halvkombiversionen sväljer bagageutrymmet 450 liter och i Octavia Combi slukas 490 liter.

Längre fram hintar Skoda om att det kommer en RS-version på Octavia iV. Den ska ha en effekt på 245 hästar.

Den variant som nu har nått den svenska marknaden har ett högspänningsbatteri med en kapacitet på 37 Ah och 13 kWh. Enligt WLTP ger det elkörning upp till 55 kilometer. Vid en laddbox laddas detta batteri laddas från 0-100 procent på 3 timmar och 33 minuter. Med ett hushållsuttag tar det istället fem timmar.

Att CO2-utsläppen endast ligger på 30 gram/kilometer är också väl värt att nämna.

Skoda Octavia iV går nu att beställa i Sverige. Priset för Octavia iV Combi Style är satt till 414 900 konor medan Octavia Limo iV Style går för något mindre; 409 900 kronor. Bilarna ska börja levereras till köparna i november.

Hybriden är dock inte den enda nyheten från Skoda. Gasdrivna Octavia G-Tec släpps nämligen i samma veva. Bilen kan gå både på fordonsgas och bensin. Själva gastankarna rymmer 17,33 kilo fordonsgas, vilket ska betyda en räckvidd på 500 kilometer. Bensintanken om nio liter ger ytterligare 190 kilometer. Dock är det bara i vissa situationer som bensindriften kommer användas, till exempel vid start av motorn, efter att gas har tankats eller om det är kallare än tio minusgrader ute.

1,5-liters TSI-motorn levererar 130 hästkrafter. Även Octavia Combi 1,5 TSI G-TEC förväntas preliminärt levereras till kunderna under november månad. Priset här är från 300 000 kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com