Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så liten blir nya Tesla-suv:ens tredje sätesrad

Bakre sätena i Model Y inget för dig med långa ben

Lanseringen av nya Tesla Model Y närmar sig.
Nu har nya bilder läckt ut på tredje sätesraden i den hypade el-suv:en.
Av bilderna att döma är stolarna inget för de långbenta.

Tesla Model Y ligger enligt de senaste rapporterna före Teslas utvecklingsschema och de första bilarna ska börja levereras til amerikanska kunder någon gång i sommar är planen. De svenska leveranserna ska enligt planen inledes i början av 2021.

Den som beställer bilen i dag via Teslas hemsida med ett frånpris på 634 000 kr för den bakhjulsdrivna Long Range-versionen får dock köpa grisen i säcken. Tesla har inte släppt mer än ett fåtal bilder på hur bilen ska se ut invändigt och vilka måtten är.

Men nu har det läckt ut spionbilder på den tredje stolraden på en japansk blog. Och av bilderna att döma är de två uppfällbara extrasätena längst bak i Model Y ingenting för långbenta, eller ens vuxna människor. De verkar inte vara särskilt rymliga annat än för mindre barn. Men sannolikt är både andra och tredje sätesraden justerbara, så det behöver inte vara fullt så illa som bilderna visar.

Model Y ska tillverkas på Teslas Fremont-fabrik i Kalifornien från och med i sommar. Modellen kommer senare att produceras på Gigafactory 3 i Kina och Gigafactory 4 när den står klar i Tyskland.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com