Redaktionen tipsar

Tesla större än Mercedes

Model 3 mest sålda amerikanska bil i september

Vilken vecka för Tesla. Först koras Model 3 till världens säkraste bil. Sedan står det klart att det är den mest sålda amerikanska bilen i USA. Bara Toyota och Honda smet före i september.

Efter Elon Musk:s bråk med amerikanska finansinspektionen har det kommit flera positiva nyheter för elbilstillverkaren Tesla.

I måndags korades bilen till världens säkraste någonsin av krocktestinstitutet NHTS, National Highway Traffic Safety Administration.

Testet visar imponerande siffror för Tesla Model 3: Risken att råka åka ut för en skada vid en kollision i Model 3 är enligt NHTSA mindre än sex procent. Ett testresultat som slår allt som gjorts tidigare.
Även Model S och Model X har sedan tidigare tester fått extremt bra betyg, men Model 3 är ytterligare säkrare.

Efter att Tesla fått upp farten på produktionen står det nu också klart att Model 3 var den mest sålda amerikansktillverkade personbilen. Enligt elbilssajten Cleantechnica levererade Tesla över 24 000 Model3-bilar i september. Endast Honda och Toyota kom före med modellerna Camry, Accord och Civic.

Enligt Cleantechnica har Tesla anställt 34 procent mer personal under 2018 och Gigafactory har nu 3249 anställda.

Faktum är att Tesla nu gått om Mercedes-Benz på den amerikanska marknaden. Totalt sett under senaste kvartalet sålde Tesla 69 925 bilar av sina tre modeller, medan Mercedes stannade på 66 542. BMW får passa sig nästa kvartal; den tyska lyxjätten sålde 71 679 bilar och har Tesla hack i häl.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com