Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Amerikanska juryn: "XC40 vinner över BMW och Jaguar”

Tre mini-SUV:ar i amerikanskt biltest – Volvo överlägsen vinnare

BMW X2, Jaguar E-Pace eller Volvo XC40? Enligt juryn på den amerikanska bilsajten Motortrend var vinnaren solklar.
– Efter en veckas intensiva tester vinner den stilfulla, teknikpackade och prisvärda Volvo XC40.

Uppdraget var att utse den bästa lyxiga mini-SUV:en som kan passa ”the millenials”, generationen som nu börjar bli redo för en egen bil.  

Redaktionen tänkte sig att viktiga egenskaper för bilen är att den ska vara lätt att köra, lätt att koppla upp sig på, lätt att få plats för både ben och bagage och gärna att få lite uppmärksamhet från förbipasserande med sin läckra design.

Så matchen blev mellan BMW:s X2, Jaguars E-Pace och Volvos nya XC40.
En veckas jämförelser gav den här slutsatsen:
– Våra Millenium-konsulter kom fram till att den trånga, högljudda men roliga BMW:n inte hade kraften (eller USB-portarna) att vinna matchen. Den vackra, dynamiska men dyra Jaguarens bristfälliga infotainment och näst bästa utrymmet ger ett silver. Det gör att vinnaren är den stiliga, teknikpackade och prisvärda Volvon. 

På en rad punkter utsågs XC40 till vinnare, som t ex:

Infotainment:
Volvos Sensus-system får alla att jubla, oavsett ålder. Dra väntar eller dra höger på skärmen är lätt att förstå och ikonerna är funktionella och tydligt markerade.

Bagage:
Bagageutrymmet är störst och den enda av bilarna som har elektrisk funktion för att fälla baksätet. Ben- och axelutrymmet är väldigt bra och XC40 den enda av bilarna som kan husera tre personer i baksätet utan att det blir väldigt trångt.

Utseende:
En unik, ungdomlig och distinkt interiör. Volvo har hårdplast på några ställen, men kommer undan med det eftersom den totala designen känns ”oväntat kvalitativ för en bil av den här kostnaden”.

Pilot Assist:
XC40:s pilot assist gör det bästa jobbet med att hålla bilen centrerad på sin fil och även farthållaren Cruise Control fungerar klanderfritt.

 Köpa:
Även här vinner Volvo på den amerikanska marknaden med en prislapp på 47 500 dollar för en fullutrustad T5.
En fullt utrustad BMW X2 med fyrhjulsdrift kostar 53 500 dollar, och en Jaguar E-Pace (fyrhjulsdrift standard) med utrustning går loss på 68 000 dollar.

Körupplevelse var en av få punkter där XC40 hamnade strax efter de andra.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com