Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så hittar du bästa begagnade bilen till passande pris

Finns ett par saker att tänka på

Större
Stäng
  • Fem år gamla Lexus-bilar rekommenderas av Consumer Reports. Foto: Lexus
    Fem år gamla Lexus-bilar rekommenderas av Consumer Reports. Foto: Lexus
  • Fem år gamla Lexus-bilar rekommenderas av Consumer Reports. Foto: Lexus

Leveransförseningar och oroligheter. Det kan vara svårt att hitta en begagnad bil till rätt pris. Men det finns några saker man kan tänka på som kan underlätta letandet.

Som du vet är omvärlden orolig och instabil till följd av både covid-19 pandemin och Rysslands invasion i Ukraina. Det betyder att leveranskedjor påverkas och leveranser av nya bilar försenas. Det har även ändrat efterfrågan på använda bilar. Priserna på begagnade elbilar har exempelvis skjutit i höjden.

Nu har Consumer Report gett några tips på vad man ska tänka på för att hitta den bästa möjliga begagnade bilen till rätt pris. Om man gör ordentlig efterforskning och har tålamod, går det att hitta en bil som både är tillförlitlig, säker och som är perfekt för vad du är ute efter.

Organisationen har tittat på fem år gamla bilar eftersom de är billigare än nyare begagnade bilar. Dock är de tillräckligt nya för att ha säkerhetsutrustning såsom kollisionsvarnare fram, dödavinkelvarnare och automatisk nödbroms.

Hur är bränsleekonomin? 

Något som du behöver ta i beaktning när det kommer till begagnade bilar, är bränsleekonomin. Hur är egentligen bränsleförbrukningen jämfört med andra modeller i klassen? Du behöver även ta reda på hur tillförlitlig din tilltänkta bil är, och vilka skavanker modellen är kända för när det kommer till tillförlitligheten. Ta även reda på om bilägarna är nöjda med bilmodellen som du är intresserad av, samt om de skulle göra om bilköpet. Sist, men inte minst, leta rätt på vilken säkerhetsutrustning bilen har.

Organisationen rekommenderar fem år gamla bilar från Lexus, Toyota, Acura (Honda), Infiniti (Nissan), och Mercedes-Benz.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com