Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Prisrekord på begagnade elbilar

Priserna på elbilar ökar med 55 procent första halvåret i år

Större
Stäng
  • Volkswagen Golf 2017
    Volkswagen Golf var den mest sålda bilen bland bilhandlarna på Blocket i juni. Foto: Volkswagen
  • Volkswagen Golf var den mest sålda bilen bland bilhandlarna på Blocket i juni. Foto: Volkswagen

Under det första halvåret i år har priserna på begagnade elbilar på Blocket ökat med 55 procent. På ett år har priserna ökat med hela 112 procent.

Priserna på begagnade elbilar på Blocket fortsätter att öka och nå nya nivåer. Sedan i maj har priset på elbilar ökat med 4,4 procent i medianpris, och kostar nu 528 000 i medianpris.

Jämfört med juni förra året har priserna ökat med 112 procent och andelen elbilar har ökat från 1,7 procentenheter, till 2,7. Det första halvåret i år ökade priset på elbilar med 55 procent.

Tittar man på vilka bilar som sålde bäst bland privatpersoner i juni, var Volvo V70 med ett medianpris på 27 000 kronor i topp; följt av Volkswagen Golf, medianpris 36 000 kronor; och BMW 3-serien, medianpris 63 000 kronor.

Priset på bensinbilar ökade med 2,7 procent – diesel oförändrad

Elbilar blir bara hetare och hetare, både på nybils- och begagnatmarknaden. Allt fler vill ta steget mot ett mer hållbart bilåkande och att bränslepriserna är på historiskt höga nivåer hjälper såklart till att driva på efterfrågan. Nu när produktionen av nya bilar är drabbad av komponentbrist kan utbudet helt enkelt inte hänga med efterfrågan vilket pressar upp priserna på begagnatmarknaden, säger Marcin Stepman, fordonsexpert på Blocket

För bensinbilar och dieselbilar har prisökningen varit mer modest, 2,7 procent för bensinarna och ett medianpris på 190 000 kronor. Priserna på dieselbilarna har stått still det första halvåret, med ett medianpris på 249 000 kronor. Däremot har priserna på miljöbränsle/hybridbilar i stället sjunkit med 9,4 procent i år.

Volkswagen Golf med ett medianpris på 174 500 kronor var den bäst sålda bilen hos bilhandlare i juni; följt av Volvo XC60, medianpris 353 500 kronor; och Volkswagen Passat, medianpris 219 950 kronor.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com