Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Rolls-Royce visar inkapslat baksäte

Frekvensfiltrerad intercom och ogenomskinlig mellanruta.

Vill du kunna avskärma dig från omvärlden och avnjuta dina resor i ensamhet. Då har Rolls-Royce ett förslag till dig.

Hibiskusstaden Chengdu vid Jinflodens strand är inte bara huvudstad i den kinesiska provinsen Sichuan, utan också hemvist för sisådär 14 miljoner människor och ett åttiotal jättepandor på forskningscentret Chengdu Panda Base. Jo, och så ligger här en fabrik som bygger Volvobilar förstås.

Här hålls också en årlig motormässa, Chengdu Motor Show, och årets upplaga bubblar för fullt. Den brittiska (och BMW-ägda) lyxbilstillverkaren Rolls-Royce är naturligtvis där, för Kina är en av märkets viktigaste marknader – bara i fjol ökade den kinesiska Rollsförsäljningen med 40 procent.

Och i Kina nöjer man sig inte med någon dussin-Ghost. Nej, ska det vara lyx ska det vara ultralyx. Därför visar Rolls-Royce upp konceptet ”Privacy Suite” som egentligen är en rekommendation om hur man bör inreda sin Phantom med lång hjulbas. Om man nu skulle köpa en, alltså, och har gott om pengar att spendera på extrautrustning.

Närmare bestämt är Privacy Suite ett baksäte utöver det vanliga. Här sitter man avskild från omvärlden, dold bakom gardiner och med en mellanruta som skiljer dig där bak från tjänstefolket där fram. Om du ändå skulle behöva interagera med personalen finns ett intercomsystem med frekvensfiltrering, så att bara det du vill ska höras hörs där framme.

Och vill du inte lyssna på vad de har för svar är det bara att stänga av. Lika bra det, chauffören vill väl bara tjata om löneförhöjning som vanligt. Då är det skönt att mellanrutan kan göras ogenomskinlig med en knapptryckning.

BMW AG

Det var bättre.

Hellre då glo på någon av de infällda tolvtumsskärmarna än på vägen framför, eller på stjärnhimlen i taket. Eller på den infällda klockan i taket. För du vill väl knappast sitta och titta på dina medpassagerare där bak i bilen, eller vad har du egentligen för sällskap?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com