Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Risiga Mustangens förvandling: "Nu världens snabbaste"

En risig Ford Mustang från 1965 fick tidernas största förvandling. Nu sägs den vara världens snabbaste gatlegala Mustang och värderad till 10 miljoner kronor.
Frågan är bara: har bilen förändrats FÖR mycket?
– Jag tycker att den har blivit otroligt läcker. Bilen är aggressiv, elak och fullständigt unik, säger ägaren Shawn Davis från Los Angeles.

En 55 år gammal Ford Mustang i eländigt skick hamnade i händerna på några bilbyggare i USA. Det som från början var tänkt som ett ordinärt projekt blev…eh, något helt annat.
I USA kallas ett sånt här jobb för restomod (en mix av orden restoration + modern parts/technology) som helt enkelt är restaurering av en bil med hjälp av moderna delar.

Många gånger är det möjligt att eftermontera de mer klassiska förbättringarna i tidigare modeller. Men ägarna av den här Mustangen har tagit restomod några steg till.
10 000 arbetstimmar har lagts ner på bilen, som nu har döpts till ”Vicious Mustang” (elaka Mustangen).
Förutom skalet är ALLT utbytt och det mesta är handbyggt, bl a karossen. Men även under huven är det mesta nytt: en kraftigt modifierad V8 med dubbelturbo och ”en gigantisk kompressor”.
Det har gett bilen hela 1003 hästkrafter, men med lite extra skruvande kan det bli ytterligare 200 hästar. Växellådan är av den typ man normalt hittar i en GT3-racerbil.

Hitta Ford Mustang här

– Den kan klara ca 370 km/h och att ta ut bilen på vägen är galen stund…varje gång, säger säger nuvarande ägaren Shawn Davis från Los Angeles. Även när man cruisar så känns det extremt.
Du kan själv se bilen i Youtube-filmen ovanför artikeln.
– Det finns ingen luftkonditionering eller värme, ingen stereo och knappt någon isolering. Så allt ljud från motorn går rätt in i förarhytten. Det är otroligt.

Om du är sugen på att köpa den av Shawn bör du veta att priset är 10 miljoner kr. Det betyder att han nog får köra den ifred ett tag till.

Hitta Ford Mustang här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com