Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Rezvani Tank äter barn till lunch

Kramgo som en sjöborre.

Kalifornienbaserade Rezvani bygger om en Jeep och resultatet är tillräckligt för att skrämma sönder förskolor.

Kommer ni ihåg Ferris Rezvani, bilbyggaren från Kalifornien som förvandlar Ariel Atom och Lotus Elise till spektakulärt formgivna och galet snabba sportbilar? Nu är Ferris i farten igen, den här gången med en suv.

Förlåt, en suv? Så … förutsägbart, med tanke på att var och varannan sportbilstillverkare numera trycker sina pengar med hjälp av högbyggda dagismopeder. Är ingenting heligt längre?

Så ja, lugn nu. Resvani Tank är, på Ferris Rezvanis vis, inte en suv som andra suvar. När mammorna anländer till dagis i den här kommer personalen att barrikadera sig och barnen darra av skräck. Resvani Tank är ond.

Katalogbild av Rezvani Tank.

Och det är väl andemeningen med en suv, egentligen. Hummer var på sin tid inte heller någonting man ostraffat lät sig synas i som ansvarstagande samhällsmedborgare. Men sedan kom BMW X5, Porsche Cayenne och Kia Sportage och alla de där och nu är suvar som vilka bilar som helst, fast lite nallebjörnigare.

Rezvani gör tvärt om och Tank är kramgo som en sjöborre. Om du känner ett behov av att invadera länder eller behöver fly från maffian utrustar Rezvani din Tank med IR-kameror och skottsäker bepansring.

Undertill finns egentligen en Jeep, den rambyggda Wrangler som redan i standardutförande hör till den gamla hårda skolan. Fast hos Rezvani har den också fått en 6,4 liter stor V8 på sisådär 500 hästkrafter.

Det kan komma väl till pass när grindarna till förskolan ska forceras. Och eftersom den är en Rezvani har den också underliga dörrar – bakdörrarna öppnas bakåt ungefär som på en Mazda RX-8. Praktiskt, när man ska ut och kidnappa och kan fånga offren i farten.

Allt det här kan bli ditt för den facila summan om 178.000 dollar eller ungefär en och en halv miljon kronor, plus tull och moms och sånt. Om den går att registrera i Sverige? Jag tror inte att myndigheterna skulle våga avslå en ansökan.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com