Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Pressen ökar – EU: "Volkswagen bör kompensera bilägarna"

EU ökar pressen

Större
Stäng
  • Dieselmotor från 2013.
    Volkswagen pressas att kompensera alla kunder som köpte en manipulerad dieselbil. Foto: Volkswagen
  • Volkswagen pressas att kompensera alla kunder som köpte en manipulerad dieselbil. Foto: Volkswagen

Den Europeiska kommissionen menar att Volkswagen borde kompensera alla bilägare som köpt manipulerade dieselbilar från den tyska biltillverkaren.

Den Europeiska kommissionen uppmanar tyska Volkswagen att kompensera inte bara tyska kunder, utan alla som blivit lurade att köpa manipulerade dieselbilar av den tyska biltillverkaren, rapporterar Automotive News Europe.

Volkswagen erkände brott i samband med dieselskandalen 2015, vilket har utlöst en rad med rättsprocesser, varav några av dem har anlänt till EU-domstolen.

LÄS MER: Då tänker Volkswagen ta över som världens största elbilstillverkare

Didier Reynders, som är EU:s justitie-kommissionär sade nyligen:

– Det har kommit domstolsbeslut som avslöjat Volkswagens orättvisa behandling av konsumenterna, och trots det, är de inte villiga att samarbeta med olika konsumentorganisationer för att hitta lämpliga lösningar.

Han sade vidare att han kontaktade Volkswagen förra året och menade att alla måste kompenseras, inte bara de i Tyskland. Volkswagen i sin tur menar att kunder utanför Tyskland inte är berättigade till någon kompensation eftersom de manipulerade bilarna har uppdaterats, så att de uppfyller eventuella lagkrav.

Eftersom Volkswagen har kvar i sin uppfattning så kommer den Europeiska kommissionen öka trycket på den tyska biltillverkaren sade de i ett uttalande.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com