Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Premiär: Superversioner av XC60 och V60

”Sålde slut på en timme på nätet”

Är Polestar ett elbilsmärke eller en trimmad Volvo? Viss varumärkesförvirring råder. Men nu släpper Volvo två nya superversioner av XC60 och V60 med Polestar-märke.

Nyligen visades elbilen Polestar 2 som är en utmanare till Tesla Model 3. Det hindrar inte Volvo från att visa upp nya sportiga och effektstarka modeller med Polestar-emblem. Bilarna drivs med effektstark bensinturbo och hybridmotor.

Sedan tidigare har Volvo släppt S60 med tilläggsnamnet Polestar Engineered. Nu släpps två nya modeller på samma tema: Både XC60 och V60 går att få som Polestar Engineered.

Det handlar om hybridversionerna T8 Twin Engine Plug in-hybrider som fått drivlinan trimmad av Polestar. Bilarna har 420 hästkrafter och ett vridmoment på 670 newtonmeter. Det är en ökning på 15 hästkrafter och ett extra vridmoment om 33 Nm jämfört med standardmodellen.

Toppfarten är ju ganska ointressant om du ska köpa en Volvo, inom kort stryps den till 180 km/h, men bilarna gör 0-100 km/h en bra bit under fem sekunder.

Bilen har också fått en exteriör översyn, bland annat har den blanksvarta lister, blanksvart grill, svarta backspeglar, speciella Polestar-fälgar och avgasrör i svartkrom. Under fälgarna skymtas gula brembo-bromsok, och bilen dämpas av specialla Öhlins-dämpare som är ställbara.

Inuti bilen finner du speciella svarta detaljer och säkerhetsbälten i guld.

Hittills har Volvo bara släppt modellen i USA, men där är efterfrågan stor. Många håller tummarna för att bilen kommer till Europa snabbt.

– Introduktionen av de nya Polestar Engineered-trimjmen på S60 sålde slut på nätet på mindre än en timme. Modifieringarna på XC60 och V60 erbjuder en extra dos prestanda till en redan kraftfull, responsiv och effektiv bil, säger Anders Gustafsson, vd för Volvo USA.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com