Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Premiär i februari: första svenska elbilen

Kostnad: från 500 000 kr • Räckvidd: 50 mil

Volvos elbilsmärke skrotar nedsmutsande flygresor för journalister.
Om tre veckor avtäcks första svenska elbilen från Polestar på ett webb-event.
Bilen får 50 mils räckvidd på el och kostar från cirka 500 000 kronor.

Polestar 2 blir den första helt elektriska bilen från prestandamärket. Den presenteras 27 februari klockan 13 på ett klimatsmart webbevent.
Polestar skrotar gammalmodiga bjudresor för journalister och gör premiären till ett rent digitalt event. En viss skillnad mot Volvo som nyligen flög in journalister från hela världen till Kalifornien.

”Vi vill minska klimatpåverkan och därför flyger vi inte in journalister från hela världen den här gången”, säger Volvo i ett officiellt uttalande. ”Och att köra elbil är också ett sätt att minska klimatpåverkan.”

Vi vet redan ganska mycket om den kommande elbilen.
Den kommer att likna konceptbilen Volvo 40.2. Ett designspråk som troligen kommer att delas med en kommande crossover från Volvo som ersätter Volvo V40.

Polestar 2 får även en genomgående ljusramp på bakstammen, som är en av de starkaste designtrenderna inom bilbranschen just nu.
Polestar säger också att de sitter på lösningen för att du ska slippa krånglande navigationssystem och besvärlig röststyrning i bilen.
Enligt uppgifter får bilen 400 hästkrafter, 48-50 mils räckvidd på el. Den kommer att kosta ungefär 500 000 kronor, vilket gör den till en tuff konkurrent till Tesla Model 3.

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson har varit tydlig med att det kommer att ta tid innan nya märket Polestar blir lönsamt.
– Det kommer att ta några år. Fram tills dess kommer de att hjälpa oss med utvecklingen av elektrifiering. Vi kommer att använda tekniken de utvecklar i våra elbilar.

Så räkna med att tekniken från Polestar 2 inom kort även kommer i Volvobilar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com