Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Premiär för Cupra Leon - så snabb är miljövänliga busbilen

Seat hann före Golf GTI med nya prestandamodellen Cupra Leon.
Den spanska busbilen finns både som laddhybrid och bensinare på 310 hk.
Dessutom kommer den eldiga spanjoren som praktisk familjekombi redan från start.

Nya Volkswagen Golf GTI ska avtäckas på Genèvesalongen om 10 dagar – men redan nu får vi ta del av den spanska motsvarigheten – Cupra Leon. Bilen kommer både som halvkombi och familjevänlig Sportstourer (kombi).

Bilen kommer med flera olika motoralternativ. Den ena varianten är en miljövänlig laddhybrid med en drivlina vi känner till från bland annat Passat GTE, Det innebär en 1,4-liters bensinmotor i kombination med elmotor som levererar en total systemeffekt på 245 hästkrafter och ett vridmoment på 400 Nm. Bien ska göra 0-100 km/h på 4,8 sekunder. Räckvidden blir fina 60 km enligt WLTP. Och trots den fina prestandan kommer bilen att få ett mycket attraktivt förmånsvärde på den svenska marknaden.

Den som hellre kör fossilt kan välja bensinmotorn som är på 300 hk till halvkombin och 310 hk till kombin. Vridmomentet är samma som för laddhybriden, toppfarten för alla varianter är strypt vid 250 km/h. 0-100 km/h går på under fem sekunder, enligt Cupra.  Samtliga modeller kommer endast med den automatiska DSG-lådan, så riktigt lika busigt som i forna tiders GTI-bilar blir det aldrig.

När det gäller exteriören så är bilen sänkt 25 mm över framaxeln och 20 mm på bakaxeln för att ge bättre väghållning och lite härligare stance. Bilen kommer med 18- eller 19-tumsfälgar och snygga Brembo-bromsar i kopparlack.

Leveranserna av bilen drar i gång under fjärde kvartalet i år, svenska priser är ännu okända.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com