Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsches satsning: Ny svensk racingserie för unga talanger

Porsche Sverige skapar en ny racingserie för unga talanger och avancerade trackday-förare.
Porsche Sprint Challenge Scandinavia ska ta fram nya svenska förartalanger.
Första deltävlingen körs redan i höst.

Avsikten är att serien ska lanseras säsongen 2021 som en helt ny racingserie för ambitiösa talanger och avancerade trackday-förare med sikte på Porsche Carrera Cup Scandinavia. En omfattande satsning på skandinavisk motorsport från Porsche Sverige.

Porsche Carrera Cup Scandinavia är Skandinaviens ledande racingmästerskap som körs på de största arenorna i Sverige och Norge. För att trygga återväxten inom motorsporten satsar arrangören Porsche Sverige på en helt ny racingserie, Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Avsikten är att mästerskapet ska lanseras säsongen 2021 och riktar sig till ambitiösa racingtalanger och avancerade trackday-förare.

Ansvaret för serien har organisationen bakom Porsche Carrera Cup Scandinavia och det nya mästerskapet blir en officiell supportklass som körs på samma banor som Carrera Cup under 4 – 5 av huvudklassens tävlingshelger. Varje racinghelg består preliminärt av två stycken sprintrace på 20 minuter vardera. Med möjligheter till längre endurance-tävlingar vid utvalda specialevent från Porsche.

Klassen är öppen för 718 Cayman GT4 Clubsport och Cayman GT4 Clubsport (981) samt 911 GT3 Cup (997), samtliga fabriksbyggda tävlingsfordon från Porsche Motorsport. För att utjämna bilarnas olika prestandanivåer och skapa förutsättningar för tät och intensiv racing, med fokus på förarprestationen, används vikthandikapp s.k. balance of performance.

– Det har saknats en seriös instegsklass som kan fånga upp unga talanger och ge nytt blod till skandinavisk elitracing, säger Thomas Johansson, Sporting Director. Porsche Sprint Challenge Scandinavia är en omfattande satsning på återväxt inom motorsporten. Ett mästerskap för framtida racingstjärnor.

Det nära släktskapet till huvudklassen Carrera Cup och samarbetet med Porsche Motorsport ger mycket goda utvecklingsmöjligheter för den som siktar på en seriös karriär inom elitracing, nationellt eller internationellt. Enhetsdäck från Michelin och möjligheter till förmånliga logistiklösningar säkerställer dessutom att serien erbjuder högkvalitativ racing till hanterbara kostnader.

– Vi har en brinnande passion för racing och fortsätter att satsa hårt på svensk och skandinavisk motorsport, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Porsche Sprint Challenge Scandinavia är vår plantskola för nästa generation elitförare. Serien erbjuder samtidigt en spännande väg in i den seriösa racingvärlden för våra mest passionerade kunder.

Porsche Sprint Challenge Scandinavia kommer att testköras redan under 2020. Den historiska första deltävlingen går på norska Rudskogen Motorsenter i samband med Porsche Carrera Cup Scandinavia 11-12 september.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com