Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestar öppnar sina orderböcker nu

Nu går det att beställa Polestar 1.

Den första modellen från avknoppade Polestar går nu att beställa. Hugade spekulanter lär skynda sig, för intresset tycks vara stort.

Albert Einstein lär ha sagt att ren matematik är, på sitt eget sett, logikens poesi. Men när Volvoavknoppningen Polestar säger att de ska tillverka 500 exemplar per år av förstlingsverket ”1” rimmar det illa med de 7.000 intresseanmälningar man fått. Skulle de omvandlas i fasta beställningar skulle de sista behöva vänta i 14 år på att få sin bil.

Nu öppnar Polestar sina orderböcker och för en fullt återbetalningsbar depositionsavgift om 2.500 euro, motsvarande ungefär 25.000 kronor, får man nu en garanterad plats i kön. Men då krävs att du hör till något av de 18 länder där förbeställningar kan göras – däribland USA, Kina och några västeuropeiska länder. Ja, Sverige hör till dem.


Läs mer: Polestar 1 har lämnat Volvo


Och därmed är det också klart att man kan få lov att köpa – och inte bara prenumerera på – sin Polestar, någonting som inte var glasklart vid presentationen av den nya bilen i höstas. Vad den kommer att kosta säger inte Volvo, men enligt den amerikanska nyhetssajten Jalopnik kommer priset att landa på omkring 1,5 miljoner kronor.

Det låter mycket, men för pengarna får man en kolfibercoupé med 600 hybridhästar och det är förstås få som kan matcha ett sådant erbjudande. Framöver kommer den att kompletteras av en mindre elbil samt en suv – och kanske också cabriolet, om man får tro de rykten vi rapporterade om i vintras.

Bytbils illustratör

En kombi kan vi bara drömma om.

Vi kan nog räkna med att Polestar kommer att öka produktionstakten i sin nya fabrik i kinesiska Chengdu ganska snart efter att den börjat spotta ur sig bilar någon gång under nästa sommar. För hur skulle det se ut om du skulle behöva vänta tills barnen blivit vuxna innan du får din coupé?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com