Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestar 2 uppdateras trådlöst – får mer effekt

0-100 km/h förbättras med 0,5 sekunder

Större
Stäng
  • Uppdateringen innebär en effektökning med 50 kW. Foto: Polestar
    Uppdateringen innebär en effektökning med 50 kW. Foto: Polestar
  • Uppdateringen innebär en effektökning med 50 kW. Foto: Polestar

Polestar 2 har fått sin första trådlösa uppdatering, vilket bland annat betyder att accelerationen 0-100 km/h förbättras med en halv sekund.

Svenska Polestar har ett par hektiska år framför sig. Nästa år ska Polestar 3 lanseras, året efter Polestar 4 och 2024 anländer Polestar 5. Men det betyder inte att de har glömt sin existerande modell, Polestar 2.

Nu har den svenska elbilstillverkaren introducerat en mjukvarutuppdatering för motorn i Polestar 2 Long Range Dual. Uppdateringen går att ladda ned via over-the-air på vissa marknader i Europa, och Skandinavien är en av dem.

Uppdateringen innebär att effekten ökar med 50 kW (68 hästkrafter) och 20 Nm. Därmed är bilens effekt uppe i 476 hästkrafter (350 kW) och 680 Nm. Dessutom har accelerationen 0–100 km/h förbättrats till 4,4 sekunder, vilket är 0,3 sekunder snabbare än tidigare.

Genom den nya effektökningen, finns även som en boost när man kör mellan 70 och 130 km/h, vilket innebär att bilen kan klara av en acceleration från 80 till 120 km/h på endast 2,2 sekunder, vilket är en halv sekund snabbare än standardversionen.

Det är samma specifikationer som specialversionen av Polestar 2, ”The Beast”, hade när den visades upp på Goodwood tidigare i somras.

– Uppgraderingen visar hur uppkopplad teknik kan förändra relationen en biltillverkare har med sina kunder. Körupplevelsen i Polestar 2 är vi verkligen stola över. Det är redan nu en väldigt rolig bil att köra, men med uppdateringen kan vi erbjuda ännu mer till våra kunder som kanske är ute efter lite extra spänning.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com