Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Perfekta julklappen" som syns och hörs

"Man får inte vara blyg i den här bilen"

Vill du synas och höras i vinter? Då ska du önska dig den här bilen av tomten.
– Det är den perfekta julklappen till någon som varit väldigt snäll det här året, säger Jonas Persson på Motorhallen Syd i Eslöv. Men man får inte vara blyg om man ska köra den.

Mercedes-Benz AMG GT S med 620 hästkrafter har inspirerats från motorsporten, men skapad för rolig vardagskörning. Med en topphastighet på 304 km/h och en acceleration från 0–100 km/h på 4,0 sekunder är bilen ett riktigt vägmonster.
Och i Eslöv står ett särskilt vackert exemplar i färgen ”solarbeam yellow” och väntar på att få bli julklapp till en lycklig, blivande ägare.
– Bara lacken kostar 90 000 kronor och är väldigt speciell, berättar Jonas Persson på Motorhallen Syd.
– Från början var den visningsbil i Tyskland och skulle imponera på kunder som kom in i bilhallen Nypriset är 1,8 miljoner så nu är det ett bra pris för den som vill ha en nästan ny bil i nyskick. Jag har aldrig sett ett sånt här exemplar på svenska vägar.

Se annonsen här

Hur är den att köra?
– Den är brutal, men har väldigt bra grepp och jättebra väghållning. Det kan ta lite tid att lära sig köra den med långa huven, men när man väl blivit bekant med den så är den som ingen annan sportbil. Bilen har väldigt mycket power och med sitt italienska avgasssytem låter den väldigt, väldigt bra. Bilen är inget för den som är blyg.

Hjärtat i AMG GT S är en V8-biturbomotor med en cylindervolym på 4,0 liter under den långa motorhuven – och med en torrvikt på endast 1209 kilo levererar den prestanda som en tävlingsbil.
–En modern, häftig sportbil för en väldigt bra peng. Vi rekommenderar den som julklapp till någon som varit väldigt snäll under året, säger Jonas Persson.

Se annonsen här

Fakta Mercedes-Benz AMG GT S

Motor: Åttacylindrig v-motor.
Cylindervolym: 3 982 cc.
Effekt: 510 hk i normala fall (620 hk i det här exemplaret).
Vridmoment: 650 Nm.
Kraftöverföring: Sjustegad automat, bakhjulsdrift.
0–100 km/h: 3,8 sekunder.
Toppfart: 310 km/h.
Bränsleförbrukning: 9,4 liter per tio mils blandad körning.
CO2: 219 gram/km.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com