Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Den perfekta julklappen till pappa"

Nu ska Niclas i Helsingborg sälja sin pärla

Två mekanikerproffs i USA plockade ner bilen i molekyler.

Ett halvår senare var den klar och fraktad till Sverige.

– Den har väckt mest uppmärksamhet av alla bilar som jag haft och jag kommer att sakna den, säger Niclas Blomqvist på Brooklands bilfirma i Helsingborg.

En Ford Mustang GTA från 1967 står prydligt uppställd på Brooklands bilfirma i Helsingborg. Stolte ägaren är Niclas Blomqvist, en av delägarna i firman. Och han har anledning att vara stolt över sin ”bebis” som ligger ute till försäljning.
Han följde sitt projekt dagligen sen han köpte Mustangen på eBay för två år sen då den behövde en renovering.
– Jag skickade ett mail där jag skrev ”jag vill ha den!” Det var kärlek vid första ögonkastet, som man brukar säga.

Se bilen här på Blocket

Två rutinerade herrar i 75-årsåldern i Atlanta, Georgia hade tagit på sig uppdraget att ge bilen tillbaka sin lyster och glans genom att gå igenom i princip varenda mutter och detalj i bilen. Ben Johnson fixade motorn och Carlton Eddy Pendly plockade isär allt annat i molekyler – och Niclas kunde följa arbetet via datorn hemma i Helsingborg.

– De skickade bilder på allt. Jag kunde se hur de putsade och skruvade ute i ett ökenlandskap utanför Atlanta. De gjorde det som en hobby, med hjärtat och inte så mycket för pengarna.
–  Tyvärr hör jag att europeiska köpare inte är så nöjda med amerikanska renoveringar. Men i mitt fall var det tvärtom. Gubbarna var extremt noggranna och väldigt kunniga. Motorn fungerade bra från början, så där var det ingen totalrenovering:
– Ben Johnson – en av proffsgubbarna – bytte tändsystem, fixade större kylare och lite andra detaljer. Ibland behöver man inte göra mer på V8:orna, säger Niclas.
Nu har du haft den ett tag. Hur är den att köra?
– Man vill bara sitta i bilen och höra det sköna gurglandet från motorn. En sån här bil väcker rebellen inom dig, oavsett vilken fart du håller.
– Jag har aldrig upplevt en bil få så mycket uppmärksamhet, från alla åldrar. Folk kastar sig fram, fotograferar och gör tummen upp.
Den perfekta julklappen till pappa?
– Ha ha, exakt! Man minns ju leksaksbilarna från Tekno som man fick i julklapp när man var liten, fast nu som vuxen vill man äga de riktiga bilarna. Och jag har haft förmånen att äga en del drömbilar.
Kommer du sakna Mustangen när den blir såld?
– Ja, verkligen. Det är nästan som att sälja ett husdjur, en hund eller katt som man haft och lärt känna. Den här bilen väcker känslor.
Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com