Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Partisan One försöker inte vara snygg

En rysk ingenjör står för designen.

Sköna former är ingenting som Partisan One står för. I stället ska den vara praktiskt och locka världens militärmakter till köp.

Land Rover Defender är nedlagd och Mercedes-Benz G-klass är på utgående. I en värld av smärta suvar med snitsig design finns inte längre någon plats för det gamla gardets terrängvagnar.

Bah, säger tyska Partisan Motors och visar upp en container. Deras Partisan One bryr sig exakt noll procent om vad andra tycker och är bara bekymrad om att så effektivt som möjligt ta sig från en plats till en annan, oberoende av hur vägen däremellan ser ut.

Bakom formen ligger en rysk ingenjör (tänka sig!), Dr Juri Postnikov, och han har använt vinkelhaken flitigt. Plattformen är tänkt att vara tillräckligt flexibel för att tillåta olika typer av överbyggnader och till och med sex- eller åttahjuliga varianter är tänkbara.

Daimler AG

För fyra räcker inte alltid.

För framdriften står en 2,8-liters dieselmotor från Fiat, men det ska också vara möjligt att få sin Partisan One med hybrid- eller ren eldrift. Främst tänker sig Partisan Motors världens militärmakter som potentiella kunder, men även privatpersoner ska ha möjlighet att köpa en Partisan One.

De får punga ut med 49.500 euro, eller i runda slängar en halvmiljon kronor. Men då ingår också 100 års fabriksgaranti. Så det gäller att leva och äta hälsosamt om man ska ha en chans att utnyttja det, när det helgalvaniserade chassit har rostat bort till slut.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com