Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiellt: Här är nya Top Gear-gänget

Det är en brokig skara som ska leda BBC-showen

En amerikansk skådis, en tysk racingdrottning, en irländsk F1-legendar, två youtube-kändisar samt en radioprofil.
Bredden på nya Top Gears programledare är imponerande.
– Vi har lite av allt för alla, säger Chris Evans som ska stå för styret i tv-programmet.

Nu har BBC officiellt presenterat vilka som kommer att stå som programvärdar för nydaningen av Top Gear.
Och det blir inte mindre än sex nya, samt en gammal goding i vit racingdräkt som ska förknippas med Top Gear.

Så vilka är det som ska hålla låda?
Äldst i gården blir Eddie Jordan, en riktig tungviktare inom motorsport och grundare av F1-stall Jordan. För er som inte har koll på historia så var det för just Jordan som en aspirerande tysk förare vid namn Michael Schumacher debuterade 1991.
På senare år så har Jordan framförallt agerat kommentator och för många som följer Formel 1 så lär hans röst var lättigenkänd.
Han har även synts i serien ”Eddie Jordan’s Bad Boy Racers” där han försökt omvandla biltjuvar – till framgångsrika racerförare.

På tal om tyska racerförare. Sabine Schmitz, allmänt kallad för ”drottningen av Nürburgring” blir det moderna Top Gears första kvinnliga programledare (Vicky Henderson ledde programmet innan omstöpningen 2000).
Youtubekända motorjournalisten Chris Harris är ett annat namn som bilentusiaster känner igen. Enligt egen utsago ska han ”avslöja insiktsfulla saker om bilar som tittarna troligtvis inte ens visste att de ville veta”.
Slutligen så kommer Top Gear även att presenteras av Rory Reid, som rekryterats via en audition. Reid har tidigare varit presentatör för CNET:s biltv samt i kanalen Skys serie ”Gadget Geeks”.

Dessa fyra ansluter alltså till radioprofilen Chris Evans samt Hollywoodskådisen Matt LeBlanc – som tidigare presenterats som programmets stora huvudnamn.
–  Vi har lite av allt för alla. En motorentusiast från andra sidan pölen i Matt, en orädd fartdemon i den okuvliga och bubblande Sabine, den encyklopediska, roliga och otroligt färgglada karaktär som är EJ. Chris, en av världens bästa ”no-nonsens” biltestare och Rory, som helt enkelt överraskade mig på sin audition och som absolut förtjänar sin plats i laget, kommenterar Chris Evans uppställningen.

Därtill konfirmerade BBC att den nya säsongen av serien drar igång i maj.

Foto: BBC
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com