Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jeremy Clarksons jordskredsseger

Stjärnan korad till bäst i Top Gear

Tv-programmet Top Gear har haft 33 programledare på 42 år. I en ny omröstning vinner Jeremy Clarkson priset som den bästa någonsin. – Jag är överväldigad, även om det bokstavligen är den 27:e saken vi vinner, kommenterar Clarkson.

Det fanns en tid innan Jeremy Clarkson var programledare för Top Gear. Och det har funnits en tid efteråt. Men programmets fans tycks inte riktigt se det så. För när brittiska radiokanalen Radio Times genomförde en omröstning om vilken av programmets 33 programledare som varit bäst så vann Jeremy Clarkson en jordskredsseger. Han fick ungefär en tredjedel av rösterna. Tvåan i omröstningen blev han gamla kolleger James May och Richard Hammond. Den nuvarande huvudprogramledaren Chris Harris fick nöja sig med en fjärdeplats. Gamle racerföraren och Top Gears första programledare Tiff Needell slutade på femteplats.

De två andra nuvarande Top Gear-profilerna  Paddy McGuiness och  Freddie Flintoff har hyllats för att de är på väg att få programmet på rätt väg igen, men kom bara sexa opch åtta.

Jeremy Clarkson är som vanligt lite sarkastisk när han kommenterar resultatet.

– Jag är överväldigad, även om det bokstavligen är den 27:e saken vi vinner, och det är alltid speciellt, men det här är ett extra speciellt tillfälle.

Utgivaren för Radio Times, Tim Glanfield, är aningen mer allvarlig och säger:

– Det kanske inte är så förvånande att de tre männen som gjorde showen till en global succé vinner, men avståndet som Clarkson tar pole position med förstärker hans plats som stjärnan i bilen.

Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond leder numera en ny show på Amazon Prime som heter The Grand Tour.

Här är topplistan: 

1. Jeremy Clarkson
2. James May
3. Richard Hammond
4. Chris Harris
5. Tiff Needell
6. Matt LeBlanc
7. Paddy McGuiness
9. Freddie Flintoff
10. Vicki Butler-Henderson
11.. Quentin Wilson

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com