Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jeremy Clarkson: Volvons spak liknar sexleksak

Programledaren dissar laddhybriden i nytt test

Jeremy Clarksons har ett kluvet förhållande till sin favoritbil. Programledaren är inne på sin fjärde Volvo XC90 – men sågar laddhybriden i ett nytt test.
– Du kommer in i Volvon, vrider på den diamantslipade startknappen och ingenting händer. Förvirrad drar du den sexleksaksliknande växelväljaren tillbaka till “D” -läget och försöker sätta i gång. Och ingenting händer, för du måste dra tillbaka spaken två gånger innan du lägger Drive. Jag vet inte varför, skriver han i ett nytt test.

I gårdagens utgåva av Sunday Times testar Jeremy Clarkson Volvo XC90. Det är ingen överdrift att kalla tv-stjärnan partisk – han har redan köpt fyra stycken av den svenska stor-suv:en. Trots att han har råd med vilken bil som helst är XC90 hans personliga favorit, även om att sagt i ”The Grand Tour” att BMW 5-serie Touring är världens bästa bil.

Hans test av nya faceliftade plugin-hybriden XC90 T8 Twin Engine blev dock en förvirrande upplevelse och Clarkson sågar den laddbara versionen med 408 hästkrafter.

Till att börja med jämför han växelspaken med en sexleksak och han har stora problem att få i Drive-läget. Men även stanna och stänga av laddhybriden ger honom bekymmer.
– Är bilen helt enkelt i elektriskt läge? Eller har den aktiverat stopp-start-systemet och väntar på att du tar foten av bromsen så att den kan sätta igång igen?, skriver den lätt skräckslagna Clarkson.

Det är väl känt sedan tidigare att Jeremy Clarkson är långt ifrån något fan av laddbara bilar, något som kanske spelar in. För XC90 i stort hyllas av programledaren, alltjämt. Han hyllar interiören.
– Ett vackert, ljust och luftigt utrymme att sitta i. Den överlägset bästa sjuitsits-bilen du kan köpa.

Men Jeremy Clarkson avråder från laddhybriden utan rekommenderar en XC90 med bara en gammaldags motor.
– En motor är mycket mer miljövänlig och därmed mycket mer svensk,” hävdar han.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com