Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jeremy Clarksons oväntade omdöme om Volvon

”I hennes huvud var motorn gjord för att stå på för evigt”

Större
Stäng
  • Projektteamet firar efter att XC40 blivit Årets bil.
    Projektteamet firar efter att XC40 blivit Årets bil.
  • Projektteamet firar efter att XC40 blivit Årets bil.
  • Projektteamet firar efter att XC40 blivit Årets bil.

Volvo XC40 har blivit Årets bil och hyllats i många utländska tester. En av de mest svårflirtade testarna, Jeremy Clarkson, har en annorlunda synpunkt.  – En bli för de som inte kan stänga av motorn, skriver tv-stjärnan i Sunday Times.

Han är en av Europas mest rutinerade biltestare och kom för länge sedan underfund med att läsarna inte förstår termerna som motortidningarna använder; som överstyrning och scuttle shake.

Men nyligen kom Jeremy Clarkson underfund med att folk förstår mindre om bilar än han trott när han träffade en vän som köpt en XC40, och parkerat den på tennisklubben med motorn i gång. Hon hade den även i gång på sin garageuppfart.

– I hennes huvud var motorn gjord för att stå på för evigt.

Enligt Clarkson har en XC40 en roll att spela när folk vet så här lite om bilar, inte för att den är dålig, utan att den är bra på sånt som folk verkligen bryr sig om, till exempel utseende. Bilen är också komfortabel och välutrustad. Och förstås, säker.

Clarkson påpekar att ingen dödats i en XC90 på 15 år och skriver att bilen är full av säkerhetsfinesser som varnar dig och hjälper dig om du inte hörsammar varningen.

Och att Volvo nästa år har sagt ingen ska dödas eller skadas svårt, så är det det enda som egentligen har betydelse för de som inte kan stänga av motorn.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com