Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: Nya Opel Insignia med facelift

Så uppdateras Opels familjebil

Opel Insignia har fått en ansiktslyftning. Opels familjebil uppdateras med nya lampor – men under skalet händer det mer.

PSA-koncernen har ärvt Opel Insignia från den gamla GM-regimen och i vissa delar är det gammal Saab 9-5-teknik fortfarande, även om det mesta är av nyare generation.

Det är därför dags för en ansiktslyftning. Men Opel går försiktigt fram och vill nog inte investera för mycket i den gamla GM-plattan.

Exteriört sett handlar det om nya strålkastare, nya stötfångare och två nya större, sannolikt fejkade, avgasrör baktill. Även grillen är upphottad. En verklig Opelkännare behövs för att se skillnaden. Lamporna får den allra senaste LED-tekniken med hela 168 ljuspunkter. Enligt Opel innebär det att mer av vägen är upplyst och ljusstrålen kan kontrolleras bättre. Dessutom kan bilen skärma av heljuset för mötande trafik.

När det gäller tekniska nyheter är Opel mer hemlighetsfulla än så länge. Inga interiörbilder har ännu visats. Dock ryktas det att bilen får flera nya motorer från PSA-koncernen, vilket också gör den lättare och snålare.

Opel hintar också att trådlös telefonladdare och ett uppdaterat infotainmentsystem är i vardande.
I Sverige är Opel Insignia en relativt marginell företeelse och har hittills sålts i 381 exemplar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com