Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Nissan Micra en europeisk affär

Ska stjäla kunder från Volkswagen Polo

Nissan gör helt om när Micra förnyas. Designad i Europa har den gjort sig av med gulligheten. Nya Nissan Micra menar allvar.

Namnet Micra har hängt med Nissan ända sedan oktober 1982. I sin första generation var Nissan Micra en tämligen enkel transportbox med enkel men snitsig design som sålde bra, inte minst i Sverige.

Fast i Japan fick den heta Nissan March.

Fast i Japan fick den heta Nissan March.

På den följde tre generationer Nissan Micra med någon slags bulligt gullig formgivning som gav bilen en egen karaktär, men som aldrig riktigt fick fart på försäljningssiffrorna i vår del av världen.

Lyxversionen Bolero fick en alldeles egen front.

Lyxversionen Bolero fick en alldeles egen front.

När Nissan nu visar den femte generationen Micra har de gjort en tvärvändning. Micra generation 5 har en helt annan uppsyn och dessutom ett helt annat innehåll under skalet. Nu är det inte Toyota Yaris och Suzuki Swift som står i skottlinjen, utan Volkswagen Polo och Ford Fiesta.

Nya Nissan Micra ska tillverkas i koncernkollegan Renaults fabrik i franska Flins och delar också plattform med nästa generation Renault Clio. Längre, bredare och lägre än förr ska den erbjuda bättre utrymmen och materialvalen i interiören håller en högre klass än tidigare.

Nissan har jobbat hårt med bullerbekämpning och både vägljud och vindbrus ska vara betydligt lägre än tidigare.

På motorsidan erbjuds en trecylindrig turbo på knappa litern, en 1-litersmotor utan turbo samt en 1,5-liters diesel. Som standard har de manuella växellådor, men sannolikt kommer också en steglös automatlåda inom kort.

Leveranserna väntas komma igång i mars nästa år.

Foto: Nissan
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com