Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Defender testas i gyttjan

Legendariska brittiska bilen ska tillverkas i Slovakien

Land Rover Defender är på gång med en helt ny modern modell. Just nu pågår sluttesterna av den legendariska bilen. Vad passar bättre än att köra genom floder och terräng i Kenya?

Den som har saknat terrängbilen Land Rover Defender kan snart stilla sin längtan. Om en månad, 30 maj, är det internationella World Land Rover-dagen. Samma datum 1948 var dagen då den första Land Rovern lanserades på Amsterdam Motorshow. 71 år har gått sedan Land Rover-äventyret tog sin början. Vi pratar om den mest seglivade bilmodellen i historien. Och snart börjar ett nytt kapitel i Defenderns historia.

Även om modellen ska bli mer modern och mer komfortabel måste den ha ännu bättre och mer moderna terrängegenskaper. Därför utsätter Land Rover bilen för rejäla prövningar innan den visas upp.

Just nu testas modellen i Kenya där den drar riktigt tung last, kör genom floder och forcerar den allra mest krävande terrängen.

När bilen premiärvisas senare  i år har den genomgått 45 000 olika tester i extrema klimat. Från 50 graders värme i öknen till minus 40 grader på Antarktis och upp till 3000 meters höjd i amerikanska Klippiga bergen. Bankörning har också stått på programmet. Bilen har pressats runt Nürburing i Tyskland. Men varvtiderna verkar inte vara något Land Rover skryter om.

– Förutom laboratorietester har vi kört över 1,2 miljoner kilometer i nya Land Rover Defender genom all slags terräng och i extrema klimat, för att vara säkra på att det är den tuffaste och mest kapabla Land Rover vi någonsin producerat.”, säger Nick Rogers, VD för Group Engineering hos Jaguar Land Rover.

Bilen är visserligen utvecklad i fabriken i engelska  Gaydon. Men tillverkning är Brexit-säkrad och lämnar de brittiska öarna. Nya Defender tillverkas i Nitra i Slovakien.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com