Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya bilen fick regskylten ”HET69A”

Myndigheten: Verkar ha smitit under radarn

Provocerande nummerplåtar spärras i normala fall av Transportstyrelsen. Men när de nya nummerplåtarna med en bokstav på slutet kom för två veckor smet den här kombinationen under radarn direkt. En ny Toyota Auris har fått skylten ”HET69A” Skylten har blivit en viral succé i sociala medier.

De tidigare nummerskyltarna med tre bokstäver och tre siffror är nästan slut. Därför lanserades nya serier med tre bokstäver, två siffror och en slutbokstav så sent som för två veckor sedan. Förändringen är den största sedan 1973 då nuvarande skyltsystem infördes.

Transportstyrelsen censurerar ett stort antal kombinationer på nummerplåtar för att bilägare ska slippa åka omkring med provocerande nummerplåtar som ”SUP”, ”SEX”, ”BUS” och ”DUM” för att inte tala om könsord.

Men de nya serierna med totalt 26 miljoner olika kombinationer av siffror och bokstäver har ställt till det direkt för Transportstyrelsen.

Användare i sociala medier har snabbt uppmärksammat en Toyota Auris som tilldelats registreringsskylten ”HET69A”, inläggen har delats flitigt och även kommit till Transportstyrelsens kännedom.

– Vi såg den på twitter, den verka har smitit under radarn. Det är en av 26 miljoner kombinationer, så det kan hända, säger Monica Näslund, på presstjänsten.

Bilen ägs i dag av Europeiska Motor i Rissne utanför Stockholm. Den lustiga nummerskylten upptäcktes på verkstaden som skulle göra en leveransservice av bilen.

– Jag har sett skylten och skrattat lite, säger Sepher på Europeiska Motor.

Om den framtida bilägaren kommer att få behålla den unika registreringsskylten är i dag okänt. Det händer att Transportstyrelsen erbjuder bilägare att byta ut skyltar. BytBil inväntar ytterligare kommentarer från ansvariga på myndigheten.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com