Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Audi A6 är förfinad och förstärkt

– tar kampen mot BMW 5-serie och Mercedes E-Klass

Kampen om tjänstebilskunder som ännu inte är redo för helelektriskt är i full gång. Med Audis facelift på nya A6 förstärker de kampen mot BMW 5-serie och Mercedes E-Klass. 

Text Morten Bek 
Foto: PR

Audi är ännu inte redo med en A6 E-Tron, som konkurrent mot Mercedes EQE och nya BMW i5, men den är på väg och kommer att introduceras 2024. Under tiden tar den klassiska A6 hand om många tjänstebilskunder som ännu inte vill, eller kan, satsa på 100 procent eldrift.

Mercedes kommer sannolikt att ta revansch med nya E-klassen och nya BMW 5-serien ser ut att – särskilt som elbil med namnet i5 – bli en kommande hit. Audi har förstås redan förutsett konkurrenternas drag, och de uppdaterade A6, A6 Avant, A6 Allroad och A7 Sportback finns nu tillgängliga, och priserna likaså.

Ett subtilt facelift

Om det inte vore för designen av interiören i grillen på A6, A6 Avant och A7 Sportback, skulle det vara lite av en överdrift att använda ordet facelift. De tvärgående kromlisterna i grillen har ersatts av en serie individuella, långsträckta element. I grundversionen Prestige är kromlisterna svarta (inte A7 Sportback), i Advanced-versionerna (endast A6/A6 Avant) mörkt tonad krom och förkromade i S Line. S6/S7-utgåvorna har aluminium insatser. Så ja, det har varit lite lek med designen, så man skulle kunna kalla operationen för en facelift.

Audi har blandat in några nya lacker och i utbudet ingår nu även Arconavit och metallfärgen Medeirabrun. S- och S Line-modellerna finns nu även tillgängliga i Grenadine Red Metallic och Ascari Blue Metallic.

Detn subtila faceliftetn fortsätter i kupén, där Virtual Cockpit nu är standard, och det motsvarar digitalt instrumenthus med en 12,3″-skärm. I standardutrustningen ingår Extended Park Assist och Tour Assistant Package, inklusive Adaptive Drive Assist.

Det finns flera alternativ att välja mellan för panelerna i kupén: Åtta olika inläggningar, som nu också inkluderar olivträ, vulkaniskt grått askträ och Dinamica® microfiber

Leverans till hösten

Audi A6 och A6 Avant finns som plug-in hybrider i versionerna 50 TFSI E med 299 hästkrafter och 55 TFSI E med 367 hästkrafter. De finns även med dieselmotor med fyrcylindrig 40 TDI, 204 hästkrafter och framhjulsdrift och den sexcylindriga 50 TDI Quattro med 3-litersmotor, fyrhjulsdrift och 286 hästkrafter. De kommer även som S- och RS-versioner.

A7 Sportback finns också som S/RS-versioner, medan ”standardversionerna” är plug-in hybriderna 50 TFSI E med 299 hästkrafterk, fyrhjulsdrift och S Line-utrustning och 55 TFSI E med 367 hästkrafterk.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com