Redaktionen tipsar

Ny superversion av BMW M8 - så lätt kör du ifrån kungens nya bil

Nu har du chansen att bräcka kung Carl XVI Gustafs nya superbil och skaffa dig en ännu snabbare BMW M8.
Nya Manhart MH8 800 har 823 hästkrafter och gör 0-200 km/h på 8,3 sekunder.
Du kommer att bli kung på vägen och lämna Hans Majestäts BMW bakom dig.

Nyligen kunde BytBil.com som första media avslöja att kung Carl XVI Gustaf hade köpt en ny bil lagom till sin 74-årsdag. Kungen slog till på en ny BMW M8 Competition för 1,7 miljoner kronor. Dagen efter visade vi bilder när Hans Majestät var ute och testade bilen tillsammans med drottning Silvia och prinsessan Birgitta. Kungens BMW M8 Competetion har en toppfart på 305 km/h och gör 0-100 km/h på 3,2 sekunder. Kungens inköp väckte en del kritik och vissa ansåg att han borde donerat pengarna till coronainsatser eller köpt en hybridbil i stället.

Nu finns i alla fall chansen att bräcka kungen och skaffa sig en snabbare BMW M8. Manhart släpper nu en trimmad version vid namn Manhart MH8 800 som har inte mindre än 823 hk. Det är nästan 200 hästkrafter mer än kungen som bara har 625 hk. När det gäller vridmomentet ligger kungen också i lä, det ökar från 750 Nm i hans bil till hela 1050 Nm i Manhart MH8 800. Det innebär att bilen nu klarar 0-100 km/h på endast 2,6 sekunder och kommer upp i 200 km/h på 8,3 sekunder. Toppfarten är åtminstone 311 km/h enligt videon du kan ta del av härovan.

För att bilen ska ge ett extra majestätiskt intryck och göra dig till kung på vägen har Manhart gjort en del uppgraderingar. Bland annat har bilen fått ännu mer kolfiber, 21 tums fälgar och som kronan på verket en gyllene rand längs karossen.

Bilen byggs i endast 10 exemplar, så det gäller att vara snabb om du ska säkra ett exemplar. Merpriset är inte så farligt, 2,3 miljoner kr jämfört med de 1,7 miljoner som kungens bil betingade.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com