Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Superbilsmärket DeTomaso är tillbaka

Visar upp efterträdare till kungens sportbil på festival

Kungens favoritbilmärke är tillbaka! De Tomaso visar nu upp nya superbilen P72 på Goodwood-festivalen.  Läge för Carl XVI Gustaf att ge sin Pantera en modern kompis i garaget!

Ett av de mest legendariska bilmärkena har återuppstått. Sportbilstillverkaren DeTomaso låg bakom modeller som Pantera och Mangusta, men försvann från marknaden. En av alla bilentusiaster som äger en De Tomaso Pantera är vår svenske kung Carl XVI Gustaf. Han äger en otroligt fin silvermetallic Pantera från 1971 som varit i hans majestäts ägo i över 30 år. I våras tog kungen bilen i trafik igen efter att den stått avställd i elva år. En. annan av alla berömda ägare till DeTomaso Pantera är Elvis Presley. Han blev dock så rasande när bilen fick motorstopp i Memphis att han sköt sin gula bil med pistol.

SE LISTAN: KUNGENS UNIKA BILSAMLING

Snart kan vara läge för kungen att investera i ytterligare en DeTomaso för märket gör en storstilad comeback med P72 som nu visas upp på Goodwoodfestivalen i Storbritannien. En modern efterträdare till Panteran.

Den nya bilen har en fantastisk design som fick besökarna på Goodwood att flockas runt bilen och inom kort går den i produktion i en serie om 72 bilar. Än så länge är de tekniska specifikationerna hemliga, men bilen byggs på ett kolfiberchassi. Det är inte en alltför vågad gissning att en V8 hamnar under motorhuven. Panteran från 1970-talet har en Ford V8 på 5,7 liter. Den nya modellen kommer att få en manuell växellåda för att hedra föregångarna från 60- och 70-talen. Prislappen hanmnar på knappt åtta miljoner kronor.

Bakom nystarten av DeTomaso ligger Norman Choi, en förmögen affärsman från Hong Kong.

SE VILKA BILAR VÅR KUNG ÄGER – KLICKA HÄR

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com