Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ny brutalversion av Audi RS Q8 - kostar över 3 miljoner

Tycker du att Lamborghini Urus är smaklös och vanliga Audi RS Q8 för slö?
Då kan Manhart RQ 900 vara något för dig – V8:an är trimmad till 900 hk.

Stora effektstarka suv:ar må vara politiskt inkorrekt, men många köpare tycks älska dem fortfarande. Redan originalversionen av Audi RS Q8 är en mycket snabb bil med sina 600 hk, den innehar dessutom varvrekordet för sin klass på Nürburgring: 7.42,253.

Det hindrar inte tyska förädlaren Manhart att göra bilen hela 50 procent starkare än originalbilen från Audi. Manhart RQ 900 lämnar 900 hk i stället för 600 och har 1080 Nm i stället för 800. Det innebär att du enkelt kör ifrån Lamborghini Urus och Bentley Bentayga som tidigare varit lite snabbare än Audin på raksträckorna.

Diskretion är inte Manharts paradgren, därför har RS Q8 fått sig en rejäl pimpning utvändigt. Genom ett kolfiberkit, ny framspoiler, sidokjolar och breddade hjulhus får bilen ett mer brutalt utseende. Dessutom kryddas anrättningen av guldfärgade detaljer. Hela härligheten vilar på 23-tumshjul och är sänkt med 30 mm.

Även inredningen har fått sig en lättare översyn och har försetts med gyllene detaljer och klädseln går att få med gyllene sömmar.

Manhart är ännu inte offentliggjort prestandasiffrorna ännu, men räkna med att den är rejält mycket snabbare än originalbilen som gör 0-100 km/ på 3,8 sekunder och toppar 305 km/h.

För att det ska höras ordentligt så kommer Manhart RQ 900 med ett nytt avgasrör med öppningsbara spjäll. Räkna med att bilen blir nästan dubbelt så dyr som en vanlig RS Q8, men bilen finns bara i tio exemplar. Över tre miljoner kronor går kalaset på.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com