Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Film: Lambo-SUV:en trimmad till 960 hk - så fort går den

  • Synd, för vem vill inte jämföras med Urus?
  • Buhu.
  • Synd, för vem vill inte jämföras med Urus?
  • Buhu.

Nya galna versionen av Lamborghini Urus är den snabbaste och starkaste vi sett och hört – hittills.
Suv:en har vansinniga 960 hk och toppar 340 km/h.
Filmen här ovan visar att siffrorna knappast är något påhitt.

I går berättade BytBil om Manhart RQ 900, en Audi RS Q8 som trimmats upp till 900 hk. Med hjälp av trimingen kan Q8:an köra ifrån koncernsyskonet Lamborghini Urus som i normala fall är snabbare än en standard RS Q8.

Det tog knappt ett dygn innan en ännu snabbare och effektstarkare  SUV visade upp sig.

En vanlig Lamborghini Urus har en dubbelturbo-V8 på 650 hk och 850 Nm. Tyska trimmaren HGP släpper nu ett Stage 2-kit för Urus. Motorn får en effekthöjning på hela 310 hk, och effekten landar på 960 hk. Vridmomentet är 1250 Nm.

Toppfarten på 340 km/h gör att bilen lämnar många supersportbilar på efterkälken. Accelerationen upp till 100 km/h går på 2,9 sekunder, lika snabbt som den snabbaste serieproducerade Lamborghinin, Huracán Evo. Ja, du kan själv se hur bilen låter och rör på sig i filmen här ovan.

Det finns flera trimmade versioner av Urus, men det här är den hårigaste hittills. Faktum är att det mesta på motorn är standard. Turboaggregaten är original, men både luftintaget och alla motorstyrningar är rejält modifierade. Ett avgassystem från Akropovic garanterar både ett bra flöde och ett fantastiskt sound. Ja, slå på ljudet i klippet här ovan, du blir inte besviken.

HGP nöjer sig med att trimma motorn, och gör inga exteriöra ingrepp på Lamborghinin, men det vore kanske förmätet att kalla en Lambo för sleeper?

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com