Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu slutar McLaren bygga P1

Bil nummer 375 är byggd...

Nummer 375 är byggd och en era är slut.
Nu meddelar McLaren att P1:ans tid är ute.
Men misströsta ej, en ersättare är redan planerad.

Det var den första modellen i McLarens så kallade ”Ultimate Series” och även om den sista gatlagliga P1:an nu är byggd (ytterligare några GTR-bilar ska sättas ihop) så innebär det inte slutet för serien.
– Med McLaren P1 har redan etablerat sig som en ikon och en bil som ska bära arvet vidare i Ultimate Series måste vara en värdig ersättare. Ett rejält kliv i teknologi eller prestanda behövs i det här läget. Framtiden är inte beslutad än, vilket gör det spännnde, säger Mike Flewitt, chef för McLaren i ett pressmeddelande.

P1:an visades först som koncept 2012 och som färdig bil i Genéve 2013. Och den var mycket uppskattad. Innan bilen ens kom i produktion var samtliga 375 bilar köpta, detta trots en prislapp på över elva miljoner kronor.
Bilen är försedd med en 3,8-liters V8 som tillsammans med en elmotor ger 916 hästkrafter, tillräckligt för att ha 0-100 km/h avklarat på 2,8 sekunder.
Precis som sin föregångare F1 blev superbilen kvickt en ikon och ingår i det som kallas den ”heliga treenigheten” av superbilar tillsammans med Ferrari LaFerrari och Porsche 918 Spyder.

Foto: McLaren
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com