Nu slutar McLaren bygga P1

Bil nummer 375 är byggd...

Nummer 375 är byggd och en era är slut.
Nu meddelar McLaren att P1:ans tid är ute.
Men misströsta ej, en ersättare är redan planerad.

Det var den första modellen i McLarens så kallade ”Ultimate Series” och även om den sista gatlagliga P1:an nu är byggd (ytterligare några GTR-bilar ska sättas ihop) så innebär det inte slutet för serien.
– Med McLaren P1 har redan etablerat sig som en ikon och en bil som ska bära arvet vidare i Ultimate Series måste vara en värdig ersättare. Ett rejält kliv i teknologi eller prestanda behövs i det här läget. Framtiden är inte beslutad än, vilket gör det spännnde, säger Mike Flewitt, chef för McLaren i ett pressmeddelande.

P1:an visades först som koncept 2012 och som färdig bil i Genéve 2013. Och den var mycket uppskattad. Innan bilen ens kom i produktion var samtliga 375 bilar köpta, detta trots en prislapp på över elva miljoner kronor.
Bilen är försedd med en 3,8-liters V8 som tillsammans med en elmotor ger 916 hästkrafter, tillräckligt för att ha 0-100 km/h avklarat på 2,8 sekunder.
Precis som sin föregångare F1 blev superbilen kvickt en ikon och ingår i det som kallas den ”heliga treenigheten” av superbilar tillsammans med Ferrari LaFerrari och Porsche 918 Spyder.

Foto: McLaren
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com