Redaktionen tipsar

Nu säljs sista tillverkade Saaben någonsin

Enda bilen Nevs lyckas leverera i år?

Fortfarande går det att köpa en fabriksny Saab. Men det här är nog sista chansen. En helt ny 9-3 Aero ställs ut i helgen på Saab-festivalen i Trollhättan.

Nevs har börjat sälja sin elektriska version av 9-3 i Kina, men det är en bil där det inte står Saab i grillen. I stället har Nevs bestämt sig för att sälja av den allra sista Saab 9-3:an som byggdes efter att Nevs temporärt återstartat produktionen under 2013-2014.

Bilen, en Saab 9-3 Aero Turbo Sedan, ställs ut under Saab-festivalen i helgen i Trollhättan, och sedan auktioneras den ut senare i år.

Den byggdes av originaldelar från Saabs underleverantörer och totalt byggdes bara 420 bilar i en specialserie av 9-3 Aero. Den aktuella bilen är silvermetallic och har en fyrcylindrig turbosnurra på 220 hästkrafter. Bilen är automatväxlad och har bara gått 5 km, så sannolikt har den aldrig lämnat fabriksområdet i Stallbacka.

Det verkar som att den gamla 9-3:an är den enda bil Nevs har lyckats leverera de två senaste åren, för det var sagt att den elektriska 9-3:an skulle börja tillverkas för ett halvår sedan, men hittills har ingen sett någon bil.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com