Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu säljs sista tillverkade Saaben någonsin

Enda bilen Nevs lyckas leverera i år?

Fortfarande går det att köpa en fabriksny Saab. Men det här är nog sista chansen. En helt ny 9-3 Aero ställs ut i helgen på Saab-festivalen i Trollhättan.

Nevs har börjat sälja sin elektriska version av 9-3 i Kina, men det är en bil där det inte står Saab i grillen. I stället har Nevs bestämt sig för att sälja av den allra sista Saab 9-3:an som byggdes efter att Nevs temporärt återstartat produktionen under 2013-2014.

Bilen, en Saab 9-3 Aero Turbo Sedan, ställs ut under Saab-festivalen i helgen i Trollhättan, och sedan auktioneras den ut senare i år.

Den byggdes av originaldelar från Saabs underleverantörer och totalt byggdes bara 420 bilar i en specialserie av 9-3 Aero. Den aktuella bilen är silvermetallic och har en fyrcylindrig turbosnurra på 220 hästkrafter. Bilen är automatväxlad och har bara gått 5 km, så sannolikt har den aldrig lämnat fabriksområdet i Stallbacka.

Det verkar som att den gamla 9-3:an är den enda bil Nevs har lyckats leverera de två senaste åren, för det var sagt att den elektriska 9-3:an skulle börja tillverkas för ett halvår sedan, men hittills har ingen sett någon bil.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com