Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu lanseras Nio i Sverige

Nio ET7 först ut – följs upp av två andra modeller

Större
Stäng
  • På ett evenemang i Berlin lanserade Nio tre bilmodeller i Europa. Foto: Nio
    På ett evenemang i Berlin lanserade Nio tre bilmodeller i Europa. Foto: Nio
  • På ett evenemang i Berlin lanserade Nio tre bilmodeller i Europa. Foto: Nio

Nu har den kinesiska biltillverkaren Nio bekräftat att man börjar säljas sina bilar i Sverige. Först ut är Nio ET7 och följs upp av två andra modeller.

I somras bekräftade den kinesiska elbilstillverkaren Nio att de skulle göra entré på ett antal europeiska marknader, inklusive Sverige. Dock ville de inte bekräfta några modeller eller något exakt datum för lanseringen. På ett event i Berlin lanserade den kinesiska tillverkaren tre bilmodeller och det är även säljstart i vårt avlånga land.

Den första modellen som lanseras är deras flaggskeppsmodell – Nio ET7. ET7 är 510,1 cm lång och har en frontmonterad motor på 180 kW, medan induktionsmotorn bak är på 300 kW. Systemeffekten är 480 kW och 850 Nm. Den går att nu att beställa och leveranserna till svenska kunder är planerade till februari nästa år. De två andra modellerna är Nio EL7 och ET5. Leveranserna för Nio ET5 är planerade att nå de svenska kunderna i april nästa år.

Baseras på Nios NT2-plattform 

Samtidiga modeller baseras på Nios NT2-plattform och är utrustad med systemet Benyan.  Det är utrustat med en rad olika funktioner, såsom cockpitfunktioner, energihantering och assisterad körning. De har även säkerhetssystemet Aquila Super Sensing System som består att 33 hårdvaruenheter, inklusive en lidar med lång räckvidd, sju åtta-megapixel högupplösta kameror, vågradar, ultraljudsenseror och V2X fordon-vägsamverkande enheter.

Samtidigt ska Nio bygga ut sitt batteribytesnätverk, Power Swap Stations. 20 nya stationer ska byggas i Europa och stå klara i slutet av året. I slutet av nästa år ska det finnas 120. Den första stationen i Sverige har börjat byggas i Varberg.

Samtidigt som säljstarten i Sverige lanseras även NIO Subscription där användarna kan välja mellan löptider från en månad till 96 månader. I alla prenumerationserbjudanden ingår 1 500 fria mil per år, all service, helförsäkring, hemleverans, och vinterhjul. Det finns även traditionell leasing.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com