Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu kan bilköp på Blocket betalas direkt i chatten

"En helt ny funktion som löser problemet en gång för alla"

Blocket lanserar en ny betalningsmetod för köp av bilar.
Betalningen kan nu ske direkt i chatten mellan köparen och säljaren.
Det ska göra köpet tryggare, snabbare och enklare för båda parter.

Att säkra en betalning så snabbt som möjligt är viktigt för den som vill sälja sin bil på begagnatmarknaden. Nio av tio privata affärer med begagnade bilar på Blocket sker hos antingen säljaren eller köparen och ibland räcker inte befintliga betalmedel riktigt till.

Banköverföringar, som används av var tredje bilköpare, kan ibland ta flera bankdagar att genomföra. Swish, som blir allt vanligare, har samtidigt ett maxbelopp på 150 000 kronor, vilket kan vara otillräckligt för ett köp av en modernare bil.

Därför har Blocket i samarbete med finansbolaget Rocker nu släppt en helt ny funktion som ska ”lösa problemet en gång för alla”. I Blocketbetalning kan nu köparen genomföra köpet direkt i chatten – alltså där dialogen med säljaren sker.

Säljaren skickar först ett betaluppdrag i chatten. Sedan väljer köparen betalmetod och genomför betalningen. På detta sätt ska säljaren få betalt inom fem minuter.

Eftersom betaltjänsten är integrerad i Blockets plattform skickar Rocker även ett kvitto på transaktionen till köparen. Dessutom sker transaktionen integrerat i Blocketchatten, vilket betyder att köparen och säljaren till exempel inte behöver byta telefonnummer eller uppge personuppgifter.

– Många säljare är oroliga över hur man ska få betalt i samband med privata bilaffärer. Nu har vi har knäckt koden för hur en bilaffär ska göras upp på det mest effektiva sättet, säger Camilla Tullberg Wengholm, produktchef för Rockers betallösning, i ett pressmeddelande.

– Vi jobbar ständigt med att förbättra och optimera köp och säljupplevelsen på Blocket. Därför är vi glada över att tillsammans med Rocker kunna lansera den här helt unika lösningen där vi nu tar bort en tidigare stor utmaning för många privata bilköpare och säljare”, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Fordon på Blocket.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com