Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nio miljoner – för en gammal Bubbla

Bilen som bara gått 3,5 mil på 54 år – aldrig ens tvättad

Folkvagn heter det ju. Men det här exemplaret av bubblan kostar över nio miljoner kronor.  Bilen har stått undangömd i 50 år och har bara gått 3,5 mil och har aldrig ens tvättats.

Nyligen såldes flera exemplar av Volkswagen typ1, ofta kallad bubblan, på auktion i Sverige för miljonbelopp. Trots att bilen var billig som ny betalar samlarna dyrt för fina exemplar.

Nu auktionerar Hemmings ut ett exemplar som får de svenska bubblorna att blekna. En bubbla i perfekt skick som bara gått 3,5 mil auktioneras ut – för över nio miljoner kronor.

Ägaren Rudy Zvarich i Oregon, USA, köpte bilen ny 1964 för att ersätta hans tidigare folkvagn av 1957 års modell. Bilen blev dock stående i ett mörkt garage i över 50 år. När Rudy avled för några år sedan fick en släkting ärva bilen och ta fram den. Nu säljs den på auktion.

Den som köper bilen får bland annat med originalbatteriet som aldrig har använts. Anledningen till att bilen är i så exceptionellt bra skicka är att den stått i ett mörklagt och torrt garage i över 50 år.

När bilen togs fram ur garaget för några år sedan fick den varsam översyn, men vindrutetorkarna och navkapslarna har aldrig monterats, de ligger kvar i sina originalkartonger från handlaren 1964. Faktum är att bilen är lite dammig på bilderna, den har inte tvättats sedan 1964 då den var ny.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com